Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nincs érettségim, attól még...

Nincs érettségim, attól még élhetek teljes értékű életet?

Figyelt kérdés

Én ezt érzem is magamon, hogy vannak hiányosságaim, legszivesebben egyetemet végeztem volna, attól érezném magam igazán boldognak, ha magam mögött hagyhatnék valami jó hivatást, kérdés élhetek e nélküle boldogan, nézhetek e ki úgy mint egy tehetős akinek van diplomája? Ez a dolog pár keresésben mennyire jelenthet gondot a nőknél?

F

2018. ápr. 26. 14:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Attól függ mi a munkád.
2018. ápr. 26. 14:48
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha tudsz, tanulj! Amit meg tudsz tenni, azt tedd meg!
2018. ápr. 26. 14:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

hát ha egy érettségi sem jött össze, akkor hogyan akarsz komoly hivatást?

ahogy látom még az utat sem találtad meg amit járni szeretnél

lehetséges, hogy érettségi nélkül is sikeres legyél és boldogan élj, de neked még sokat kell addig tanulnod és dolgoznod

2018. ápr. 26. 14:53
 4/14 anonim ***** válasza:
24%

Persze. Nem is kell az, ha csak nem tovább akarsz tanulni. Ha van, az senkit nem érdekel, ha nincs, akkor az csak egy kifogás a munkáltató részéről, mellébeszélés. Hivatkozni mindig kell valamire, főleg ott ahol nincs munkaerőhiány.

Ha van érettségid, akkor jönnek a nyelvvel, ja az nincs, akkor nem kellesz. Ha beszélsz egy idegen nyelvet, akkor targonca vizsgát kérnek, ja az nincs akkor azért nem kellesz. Ha van érettségi, nyelv, targonca, akkor kitalálnak valami mást, pl. excel. Ha az is van, akkor meg már diplomát kér.

Ahol van hely, kell az ember, ott nem a kifogásokat keresik, hanem felvesznek dolgozni 8 osztállyal is.

2018. ápr. 26. 14:54
 5/14 anonim ***** válasza:
Sajnos manapság még egy mentő söfőrnek is érettségi kell...
2018. ápr. 26. 14:59
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha van jó szakmád és jó is vagy benne akkor azzal eltudsz boldogulni, de ha feljebb szeretnél lépni pl vállalkozás felé amihez már nem árt egy technikusi végzettség ahhoz viszont kell alapnak az érettségi.

De ha munka mellett tudsz időt áldozni arra hogy járj esti gimnáziumba akkor nem lehetetlen az sem hogy leérettségizzél, csak ugye erre időt kell szakítanod hogy otthon is tudj tanulni mert az esti iskola heti 2-3 alkalom maximum és inkább magad kell többet tanulj mert ott az iskolába csak a nagyon lényeges dolgokat fogják elmondani, nem úgy mint nappali tagozaton. Persze minden rajtad áll hogy mit akarsz. Ha estin leérettségiztél és jól is, ugyanúgy mehetsz egyetemre.

2018. ápr. 26. 15:00
 7/14 A kérdező kommentje:
Csak az a gond, hogy nagyon nehezen megy a tanulás, már gyerekkoromtol kezdve tanulási nehézségeim voltak/vannak
2018. ápr. 26. 15:11
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
Ez elsősorban lelki alkat és az iskolai végzettséghez nem kapcsolódóan biztosítható anyagi jólét kérdése (milliárdos bankbetét, milliárdos vagyon). A nők viszont nem becsülik a náluknál alacsonyabb iskolai végzettségű férfiakat (különösen ha a tudásanyag, jó modor, illem, kulturáltság, széleskörű tájékozottság is hiányzik). A lelki alkatot úgy értem, hogy ha valaki elviseli nap, mint nap a szembesülést azzal, hogy nincs megfelelő iskolai végzettsége (és esetleg az adott témában érdemleges tudásanyaga sem).
2018. ápr. 26. 15:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg teljes értékű életet él minden ember. Az már más kérdés, hogy a globalista világunk úgy lett kialakítva, hogy bizonoys "játékszabályokat" be kell tartanod ahhoz, hogy tovább léphess egyet. Ehhez pedig az érettségi is alapnak számít. De ha nem olyan munkát akarsz végezni, amihez ez elengedhetetlen akkor szerintem teljes értékű életet élhetsz.

Teljes értékű életet egyébként csak is te érezheted, hogy élhetsz-e, mert ha boldog vagy és teljesnek érzed magad, kiegyesúlyozottnak akkor ok.

Számomra sem mérvadó hogy a wallstreeten dolgozó Harvardra járó figura azt mondja nekem esetleg, hogy enélkül pedig nincs teljes élet. :D Nekem van..max neki nincs ;)

Párkeresésben akkor jelenthet gondot a nőknél ha mindenki tovább tanult akik közül válogatsz, és azoknak ez fontos. Jó ha megérted miért van ez miatt előítélet, ha ezt lerombolod, akkor nyert ügyed van.

Az én párom is szakmát szerzett, egyetemre nem is ment, én igen. Előtte én is azt hittem ettől függ az élet. Pedig nem. Ha elég értelmes intelligens..stb vagy, akkor tökmindegy mi a papírod, mert senki nem fogja kérdezni.

2018. ápr. 26. 15:24
 10/14 anonim ***** válasza:
43%
Tanulj ki egy jo szakmát inkább. Nekem sincs érettségim mert megbuktam annak idején az érettségin és azóta se vizsgaztam újra. Nekem is nehezen megy azt a sok baromságot megtanulni amit ott tanítanak semmi haszna ha nem mesz egyetemre úgyse kell az érettségi. Viszont lett okj-s szakmám és azon gondolkodok elvégzek egy másikat is az legalabb hasznos érdekel is es értelme is van.
2018. ápr. 26. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!