Szociális fóbiám van, érdekelne hogy akinek szintén van annak hogyan nyilvánul meg, tesz-e ellene valamit, van valami motivációja és hogyan hat ki az iskolai/munkahelyi dolgokra?
Én se szeretek annyira emberek közé menni, de egyedül a négy fal között csaknem élhetem le az életem. Suliba muszáj elmenni, ahogy a boltba is. Ilyenkor próbáld meg kizárni a külvilágot, hallgass zenét vagy figyelj meg az utcán dolgokat és gondolkozz el rajtuk. Az a baj, hogy ha elkezdesz még jobban bezárkózni csak egyre nehezebb lesz újra nyitni, szerintem ezt csak tapasztalással lehet legyőzni.
L
Otthonvégezhető informatika munkát választottam. Így csak akkor és csak azokkal találkozom amikor és akikkel szeretnék. Sokszor érzem magányosnak magam, de még mindig elviselhetőbb, mint a folytonos szorongás.
28F
Nekem munka-suliügyi problémám már nincsen. Sokat dolgoztam magamon, hogy egy telefonhívás vagy elmenni valahova, megoldani a feladatot stb ne okozzon gondot. Viszont emberi kapcsolatokat nem tudok kiépíteni. A bájcseverészésre nem tudok ugyanígy „feladatként” tekinteni. Úgyhogy még felszínes kapcsolataim sem alakulnak ki. Interneten szoktam ismerkedni. Úgy nincs meg a szorongás, van időm gondolkodni-pontosabban nem gond, ha van időm rá.
Meg ugye nálam a szorongás az teljes blokkoltsággal jár. Mint a futás közben megfagyó kecskék 😃
Nekem ahogy idősebb lettem egyre nehezebb lett. Gimnáziumban nem voltak barátaim egyáltalán, és emiatt senki sem volt, aki segíthetett volna a tanulással kapcsolatban. Pl mások gyakran egymásról másolták a házit, elmagyaráztak egymásnak dolgokat, szóltak ha valamiből dolgozat lesz és a barátjuk nem tudott róla... nekem ezekben senki sem segített. Néhány kudarc után elment a kedvem a tanulástól teljesen, semmilyen tantárgyban nem éreztem jónak magam. Így olyan egyetemre mentem, ami könnyűnek hangzott de igazán nem érdekelt. Még most is küszködök a diploma megszerzésével, már attól is nagyon ideges leszek, ha be kell mennem a témavezetőmhöz vagy a könyvtárba. Az egyetemi órák során sem sikerült kapcsolatokat kialakítanom, ami eléggé megnehezítette az egészet. Sok munkatapasztalatom még nincs, de ott sem számítok semmi jóra.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!