Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeretünk beleszólni...

Miért szeretünk beleszólni mások életébe?

Figyelt kérdés

Mi magyarok, különösen. Én próbálok leszokni róla, de még megesik, hogy ha látok egy viccesen felöltözött embert, vagy ha tömegközlekedésen hallom, ahogy idétlenségekről beszélnek, azt pl elmesélem kollégámnak, és sajnos ilyenkor ítélkezem is felettük.

Pedig tudom, hogy nekem is rosszul esne fordított esetben. Ilyenkor mindig elhatározom, hogy kedves leszek mindenkihez :D

2018. ápr. 12. 07:45
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Ez szerintem egy természetes reakció, max visszafogni lehet az ilyen ítélkezéseket, de teljesen megszüntetni nem lehet, mert mindig van véleményed :) Max nem mondod ki, meg persze függ a stílustól is, ahogy másoknak átadod az ilyesfajta infót. Pl. ezt ki lehet úgy is beszélni, h pl. a másikkal ne bánj lekezelően: "Képzeld, ezt és ezt hallottam a buszon, kicsit vicces volt, ahogy erről beszélnek." és van a paraszt stílus: "Mekkora két balf.@šz beszélgetésének voltam fültanúja. Ekkora idióta embereket...". Ez mind függ, h te építő jelleggel adod elő, vagy pedig egy lenéző stílussal. Őszintén, addig az ember nem fog változtatni magán, míg bele nem esik egy olyan helyzetbe, ami rávilágít, h ő maga is mennyire buta szokott lenni. Nekem volt ilyenhez "szerencsém" és azóta tényleg úgy érzem, h a változás irányába kerültem. Az én személyes hibám után nem nézek le senkit, mert mindig realizálódik bennem, h "Amilyen hibát én is elkövettem, úgy mi jogom van más felett ítélkezni, h esetleg hülye vagy sem..." Mind felfogás kérdése :)
2018. ápr. 12. 07:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azok a legnagyobb beldumálók, akiknek rom az életük és itthon elég romos a társadalom.

Tapasztalat.

Persze én is ítélkezem. Ugyan, ki nem? De max. a férjemmel beszélem meg, vagy magamban elrendezem.

Nem csámcsogok rajta hosszan mindenkinek.

Egyébként az ilyenek azt a területet kritizálják a legjobban, amiben leginkább nyomik ill. amiben leginkább hiányosságaik vannak.

Megmondom őszintén, én ezeket magamban simán kiröhögöm, hiszen nem különb annál aki kritizál.

2018. ápr. 12. 07:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Leírt példáid nem beleszólások mások életébe, hiszen úgy alkotsz véleményt róluk, hogy ismerőseiddel tudatod, de éppen az illetővel nem, ha nem tetszikbenne/rajta valami.

Ha nem nevezed meg az illetőt, akiről szó van, még csak nem is pletyka, csupán elrettentő példa a másképp gondolkodásról.

2018. ápr. 12. 08:52
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
A Magyarokra inkább az jellemző, hogy ha valaki nagyot mer álmodni és ezt kikotyogja bárkinek, akkor ízekre szedik a lelkesedését mások.
2018. ápr. 12. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj a magad nevében, én nem csinálok ilyeneket. Igaz, nekem nehéz is megütni az ingerküszöbömet, ami az átlag magyarnak röhejes, az nekem jópofa. Mosolygok egyet és megyek tovább. Ha el is mesélem valakinek, az nem negatív hangvételben történik.

A válasz a kérdésedre: mert nincs jobb témád, emellett így elégíted ki a kisebbségi komplexusodat. Úgy érzed, hogy az a "marha", akit láttál/hallottál, végre rangban aluli nálad és megerősíted gyorsan a pozíciód a többiek körében. Szerintem mondjuk ez a gáz, de kinek mi :D

2018. ápr. 12. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Mert nincs saját életük az embereknek vagy épp ellenkezőleg, olyan fostalicska az övék, hogy egyszerűbb a másikéval foglalkuzniuk.

Idióta szokás, az én családom is mindig mással van elfoglalva, ahelyett, hogy a romhalmaz sajátjukat próbálnák rendezni.

2018. ápr. 12. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nálad nem frontálisan, azaz az illető felé megy az ilyen, hanem különutas megoldással.

Nem tudom, de ebben van egyfajta kettősség is.

1, A fő kérdésre válaszlva: azért, mert legalább nem a saját nyomorunkkal kell foglalkoznunk addig sem. Viszont:

2, A magyar állandóan panaszkodik (minden/-ki xar). Ha valaki elmond valami problémát magáról, akkor én azt őúgy értelmezem, hogy megoldást szeretne találni rá, és akor miért ne javasoljon valamit az ember. Viszont:

3, Ezzel szív.

2018. ápr. 12. 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mert rám ez egyáltalán nem jellemző. Én igazából nem is akarok tudni mások problémáiról (egészségi, párkapcsolati, stb.) és az is zavar, ha engem kérdez valaki ilyenekről.
2018. ápr. 12. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!