Kézírásnál ti mikor szoktátok kitenni az ékezeteket? Egy ékezetes szó leírása esetén az adott betű leírása után teszitek ki rögtön a betűre ékezetet, vagy végigírjátok az egész szót ékezet nélkül, és csak utána rakjátok ki az ékezetet?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 11. 15:14
11/15 anonim válasza:
Az i-nél gyakran kirakom rögtön,a többinél általában a végén.
12/15 anonim válasza:
Én azonnal kiteszem az ékezetet, bár igaz, hogy már kiskamasz koromban rászoktam, hogy nem folyóírással, hanem félig folyó-, félig nyomtatott betűkkel írok, keverve őket, ahogy kézre áll. Az agyam mindig is előrébb járt mint a kezem, gyorsan írok, valószínűleg egy paleográfus sem tudná kisilabizálni a folyóírásom :D Sőt, őszintén, még én magam sem. A nyomtatott betűimet még úgy-ahogy fel lehet ismerni, de hogy tényleg szépen olvasható legyen, kb. körülményesen meg kéne rajzolnom az összeset... 27/N
13/15 anonim válasza:
Én leírom az egész szót, aztán jönnek az ékezetek :)
14/15 anonim válasza:
Én betűnként teszem ki. Én is félig nyomtatott írással, és nem folyamatos betűkkel írok.
15/15 Metionin válasza:
Attól függ, általában rögtön az ékezetes betű leírása után de ha az ékezetes betű az utolsó előtti akkor még leírom az utolsó betűt és csak utána teszem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!