HTML-kódokkal ábrázolt szóközöket és ékezeteket tartalmazó fájlokat hogy lehet csoportosan átnevezni? (bővebben lent)
Letöltöttem sok fájlt wget segítségével és a HTML által kódolt ékezetes fájlnevek szerint töltötte le a fájlokat.
Tehát a space helyett az szerepel, hogy %20, "á" betű helyett: %C3%A1 kód szerepel és minden ékezetes betűnek megvan a saját hasonló kódja.
Parancssorban a Windows (Windows 7 32 bit) nem szereti ha olyan fájlnév van neki megadva, ami szóközt tartalmaz, így ha parancssorban próbálnám cserélni a %20 karaktert szóközre, az rögtön nem tetszene...
Total Commander vagy hasonló tud ilyet, mi az ami segítene?
Felismeri ezeket a kódokat és konvertálja automatikusan ékezetekké? Van ilyen opciója? Az, hogy csoportos átnevezést önmagában tud, azt tudom...
Ezt a cserét is meg tudja oldani?
Ha ilyen alap dolgok gondot okoznak neki, akkor majd biztos programozni fog tudni :)
Nem, kézzel kell minden esetet megcsinálni, de azt a 10 alkalmat kibírod valahogy.
Pascal-lal megoldanám, ha a szóközös fájlneveket elfogadná és az ékezet-kezelés normál lenne...
Nagyon jó látni, hogy itt gondolatolvasók is vannak, nem tudom miből jött az, hogy 10 fájlról lenne szó, hosszú fájlnevek vannak, több mint ezer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!