Csak én érzek így 18 évesként?
Ez a felnőtt lét. Mivel taknyosnak jellemezted magad ugy tűnik annak is érzed magad, ezért zavar.
Alapból a magyar nyelvben ez a tisztelet jele, szokás stb.
Persze ha ennyire nincs önbecsülésed hogy ki vagy te hogy téged ember számba vegyenek, ezen neked kell dolgoznod... :/
Engem meg mindenki tegez, mert épphogy 20nak néz :D
Amúgy a magázás a tisztelet jele is. Vagy tényleg sokkal idősebbnek látszol.
33n
Remélem nem baj ha 19 évesként válaszolok. Én úgy voltam vele, hogy anya még kisgyerekként megtanított az alapvető illemszabályokra, de szívesen segítek neked átvenni őket.
1) Ha nálad idősebb magáz téged, KÖNYÖRGÖM ne ajánld fel neki a tegeződést. A tegeződést az idősebb ajánlja a fiatalnak.
2) Tudatosítsd magadban, hogy sajna nagykorú vagy, szavazati joggal meg minden izével együtt. A felnőtt emberek magázzák egymást, kivéve ha barátok. Azért magáznak, mert látszik rajtad a korod, nem tűnsz fiatalabbnak. Vagy olyan helyen vagy, ahol egyszerűen nem tegeződünk (pl. jobb helyeken irodák, bankok, stb...)
3)Elsősorban a "nemkriptaszökevénynek": ha neked jó hogy gyakorlatilag 30valahány évesen is visszahelyezteted gyerekstátuszba, akkor ok. Én 19 évesen megsértődök, ha okmányirodában/bankban/bárhol letegeznek ha magázva köszöntem. Bunkóság, fiatal nő vagyok, nem kisgyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!