Van itt pszichológus?
19 F vagyok Csab:
Stresszelek
Annyira depis hangulatba vagyok
Egyre félelmetesebbek a gondolataim
Folyamatosan
Tudom hogy pszichológusra van szükségem de félek
Stresszes vagyok feszült
Totál kikeszültem
A múlt az ami engem folyamat kísért
Es rámtör
Ez normalis embereknek megy hogy elfelejti
Nekem soha
Én anno suliba 1 ős voltam bepisiltem
Mindenki röhögött arra is emlékszem hogy milyen érzés volt arra is h pontosan hol álltam
Emlékszem melyik nadrág volt rajtam
Mindenre
Csak a rossz marad meg a jó dolgok allig
A baratnőm azt mondta hogy próbáljam ezeket a dolgokat lerendezni magadban
Nem azok jutnak előbb eszedbe, amelyek rosszak, hanem amelyek a legnagyobb érzelmi hatást keltették benned
Probálj meg pozitívan gondolkodni,ne stresszelj,úgy is felesleges.Akárhogy volt,akármi volt elmult.
Ez mind szép is igaz is de nekem nem megy mindig újra és újra rámtőrnek a rossz dolgok
Tudom hogy kell nekem egy pszichológus de félek elmenni
Ne is menj el psz.-hoz,mert semmit nem ér,csak a pénzedet cseszed el rá,ő jól él,te meg szívsz tovább.
Fordulj a szüleidhez,de ne a korodbeli gyerekehez.
Ha a szüleid nem segítenek,akkor fordulj felnőtt idősebb,élettapasztalattal rendelkező rendes emberhez,vele beszélgess el.Szomszéd,barátod szülei,háziorvos,ilyesmi személyekhez.
A másik dolog,hogy próbáld elfoglalni magad valamivel,vagy menj el futni,bringázni,a lényeg,hogy tereld el a figyelmedet a rosszról,amennyire csak tudod.Este nézz kabarét,vicces videókat,vagy autóépítést,vagy akármi jó kis bulis videókat,csak NE töprengj a problémákon.
Nappal mindenképp menj el otthonról,hogy az agyad a teljesen normális hétköznapi behatásokat kapja,ne pedig az otthoni félelmetes gondolatokra összpontosítson!
Pszichológushoz ingyen is lehet menni!
Kórházakban általában van ilyen szolgálat. A betegfelvételnél-elbeszélgetésnél mindenképp jelezni kell, hogy pszichológushoz szeretnél menni. Lehet pszichiáterhez küldenének, aki viszont csak gyógyszeres kezelésről döntene... nyilván neked nem arra van szükséged. Tehát kórházat felhívod, és megjérdezed hogyan van az, ha ingyenes pszichológushoz szeretnél menni.
Másik... középiskolákban van kijelölt sulipszichológus. Érdeklődj osztályfőnöködnél, vagy bármelyik tanárnál!
Vagy ha már egyetemista lennél, akkir ott is van mentálhigiénés szolgálat.
Nagyon fontos, hogy önmagadat tudd kezelni! A pszichológus nagyon jó útmutatásban, ügyesen keresik a probléma gyökerét, ügyesen tudnak rávezetni dolgokra. Viszont segíteni neked kell magadon. Ők csak egy segítséget tudnak adni ehhez. De sokszor akár életmentő is lehet
A tiniknek nem rugdosásra van szükségük, hanem valakire, aki meghallgatja őket, nem bagatellizálja el a problémáikat, tisztelettel kezeli őket, szinte-felnőttként. Ezzel sokkal többet lehet elérni, mint rugdosással. A tini nyavalygások mögött igazi problémák vannak, akkor is, ha neked nem tűnnek annak, az ő világukban ez nagyon is jelentős dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!