Ha festek olyan képeket mint Mark Rothko, hogy vehetném rá az embereket, hogy az én képeimet is több száz millió dollárokért vegyék meg? :D
Az amerikai művész(?) képei általában 50-100 millió dollárért kelnek el.
Eddigi legdrágábban elkelt képe a "Lila, Zöld és Piros".
Mutatom a műalkotást:
te jó ég...megnéztem a képeit.
ez tényleg vicc.
de biztos vagyok benne,hogy meg tudják magyarázni,pont úgy mint a mesében a király új ruháját amikor meztelenül állt,de mindenki dicsérte,hogy milyen szép is ez a láthatatlan selyem.
Ezt a gyöngyszemet egy kulturális honlapon találtam: "Rothko képeinek szemléléséhez komoly szellemi erőfeszítésre van szükség. Egyes emberekből földi kötöttségek alóli felszabadító, transzcendens élményt váltanak ki."
Aki ezt érti az helikopter, a többi meg hülye. :D
# 4
A linkelt képet egy orosz oligarcha vette meg :D
Anno egyetemen volt egy kicsit szórakozott de amúgy nagyon okos prof, nevét nem írnám ki, mert szerencsére még él, így nem volna épp etikus.
Pont a művészi érték volt a téma, és előjöttek az ilyen " művek ".
Erre nem szó szerint, mert szebb szavakkal fogalmazott, de a lényeg ez volt:
"Vegyél egy vödör komposztot milliókért, és szégyen nélkül terjeszd a hírét, biztos lehetsz benn, hogy hamarosan lesz aki fél vödörrel fog venni milliárdokért."
Ez sosem a művészetről szólt, hanem az emberek közti harcról és rivalizálásról, csak itt épp a vagyonosok módján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!