Mi lesz így velem?
1, azért ne mondj már ekkora hülyeséget. Én tanulás nélkül majdnem 4-est írtam annak idején.
Aki a szánalmas 25%-ot nem képes teljesíteni, az nem is érdemel elégségest.
"Szinte mindenki így van/volt vele. :D"
Ilyet azért ne mondjunk már...
A középszintű érettségin a feladatok egy részéhez tényleg tudnod kell valami elméletet, de van egy csomó olyan feladat, ami teljesen 0 matematikai ismerettel megoldható. Én végig néztem az utóbbi évek feladatsorait, és kb. mindig elegendő pontszámot biztosítanak egy 2-eshez. Az elméleti anyag amúgy metimatikából roppant kicsi más tárgyakhoz képest. Mondjuk egy történelem anyagának kb. 1/1000-ed részét sem éri el szerintem az információmennyiség, amit a metekhoz meg kell tanulnod.
Szóval nagyon kevés elmélet megtanulásával tudsz nagy fejlődést elérni szerintem.
Néhány példa:
"Egy 27 fős osztályban mindenki tesz érettségi vizsgát angolból vagy németből. 23 diák
vizsgázik angolból, 12 diák pedig németből.
Hány olyan diák van az osztályban, aki angolból és németből is tesz érettségi vizsgát? "
"Egy dobozban lévő színes golyókról szól az alábbi állítás:
„A dobozban van olyan golyó, amelyik kék színű.”
Válassza ki az alábbiak közül az összes állítást, amely tagadása a fentinek!
A: A dobozban van olyan golyó, amelyik nem kék színű.
B: A dobozban minden golyó kék színű.
C: A dobozban egyik golyó sem kék színű.
D: A dobozban nincs olyan golyó, amelyik kék színű. "
Ha ezeket sem tudod megoldani, akkor nagyon nagy problémák vannak a szellemi képességeiddel, és valószínűtlen, hogy bármilyen szellemi munkád képes legyél elvégezni a jövőben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!