Folyton azt hajtogatja mindenki, hogy munkaba kell mennie, takaritania kell, mittudomen?
Ebben csak az a fura ,hogy ha megkerded oket ,miert nem ulnek le pihenni vagy valami a valasz: sok a dolog.
Nem tanulsz? Nem lesz munkad.
Soha nem akartam irodai szekbenulos munkat. De nem is ez a lenyeg hanem ,hogy a legtobb ember egyszeruen szurke (egyforma, remenytelen ,mindennap ugyanaz stb.) en erre kitalaltam egy kifejezest marmint az ellentetere : fenyes vagy arany. Lehet hulyenek hangzik ,hulye vagyok bevallom mindenki annak nez es kesz. Engem megse tantorit el a celjaimtol. Nem vagyok jo tanulo de nem adom fel.
Tehat..
Egyszercsak eszrevesszuk ,hogy belepottyanunk az eletbe. Eletunk elso napja. Csupa orom es elvezet 3 eves korig. Masokkal is megismerkedsz ,osszeveszel ,kibekulsz ,barat ,ellenseg..
7 eves vagy. Rajossz ,hogy 12 evig csinalnod kell ami abszolut nem erdekel. Ulni a padba ,irni es figyelni. Ekozben sok szar dokogra rajossz, kiabrandulsz a mesevilagbol. ,elszomorodsz.
Telnek az evek 18 eves vagy. Befejezed a sulit ,'hu de jo szabad vagyok' aztan munkat kell keresni. Ez az amiert elunk ,hogy munkasok legyunk mi? Ha nem vagyunk eleg okosak nem lehetunk ami lenni akarunk.
Aztan dolgozunk ,hopp 70 evesek vagyunk eltelt eletunk jelentosebb resze. Mit csinalt benne? Dolgoztal ,mit ertel el vele? Boldog vagy? A legtobb valasz semmit es nem.
Epp ez az.. mondhatnank ,hogy azert halunk meg ,hogy elvezzuk az eletet. De ha jobban belegondolunk nem igazan lehet elvezni.
Ti mit gondoltok errol?
Sajnos az hogy valaki hogyan éli le az életét az mind a pénz határozza meg...a mostani 18-22 éves fiataloknak ( köztük vagyok én is ) az fogja meghatározni az életét hogy a szülök mennyire pénzesek és egyáltalán melyik egyetemet engedhetik meg a gyereknek. Az a helyzet hogy nála, pl. a szüleim nem túl pénzesek, szóval nincs felesleges millióink hogy szuper egyetemet végezzek és utána 250-300 ezer között keressek havi szinten. Szóval én most ott tartok jelenleg 21 évesen hogy egy 150 ezer forintos fizetésben dolgozok.
A legszomorúbb meg az hogy akiknek van pénzük és a gyerekét 110%-an támogatják milliókkal azokból lesznek valakik...mi meg relatíve szürke emberek majd küzdünk a minimálbérért meg vesszük fel a hiteleket hogy mutassunk egy ''ferde igazságot'' a kint lévőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!