Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudtok tipikus budapesti...

Tudtok tipikus budapesti szavakat mondani, amit egy vidéki nem biztos hogy ért?

Figyelt kérdés
Nekem egy jutott eszembe (de nem tudom hogy tényleg egyáltalán nem használják-e vidéken, de a vidéki ismerőseim nem ismerik ezt a szót): tarhálni.
2018. márc. 18. 09:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%

Hiába mondanánk,nem hinném,hogy meghallanád.

Talán inkább írnánk.

Nekem nem jut eszembe egy sem,de inkább több a vidéki(falusi)kifejezés,amit a budapestiek nem értenek.

Pl.:dikicselés,ki tudja mit jelent?

2018. márc. 18. 09:34
 2/17 anonim ***** válasza:
Ha az Alföldi emberektől hallod,hogy "kék" akkor ne az égre nézz,hanem tájékozódj mi kellene neki. Budapesten kevesen ismerik a "kolompér" szót,ami burgonyát,krumplit jelent. Az egrest sokan ismerik,de mint "köszméte" úgy kevesen. A "sifon" kétajtós szekrényt jelent.
2018. márc. 18. 09:44
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de engem olyan szavak érdekelnének amik BUDAPESTIEK, nem pedig vidékiek.
2018. márc. 18. 09:47
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
Vidéki vagyok, eddig kétszer jártam Pesten egyszer 8 máskor 17 voltam, és a fridzsider szó... nos nem rég tudtam meg, hogy az a jégszekrényt jelenti. Meg a közért, mi itt úgy hívjuk, hogy bolt.
2018. márc. 18. 09:54
 5/17 anonim ***** válasza:
61%
Az utolsó kettőt mi ismerjük vidéken is.
2018. márc. 18. 10:00
 6/17 anonim ***** válasza:
35%
Inkább fordítva szokott lenni. A fővárosiak vannak lemaradva szók8ncs tekintetében.
2018. márc. 18. 10:29
 7/17 anonim ***** válasza:

Hát én pesti vagyok,de nem ismertem a tarhálni kifejezést...de ha a szlengekre vagy inkább kíváncsi,akkor nekem kettő jutott eszembe,amit az inernetnek köszönhetően azért már mindenki ismerhet:

random-spontán

kimaxolni-kihozni belőle a maxot.

2018. márc. 18. 10:57
 8/17 A kérdező kommentje:
Bármilyen szó jöhet (akár szleng akár nem), ha megfelel annak hogy budapesti.
2018. márc. 18. 11:14
 9/17 anonim ***** válasza:
Nem kell Pestig menni ilyen szavakért. Ott a facebook. A mai tinik droid nyelven beszélgetnek.
2018. márc. 18. 12:36
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
sztárbáksz, romkocsma,
2018. márc. 18. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!