Ha materialista és cinikus vagyok, akkor milyen munkakörökbe vagyok alkalmas?
Kamaszkoromban 90%-ba (öregeket például szerettem/szeretem) olyan voltam mint a #17-es. Még most is van pár hasonlóság közöttünk, pl.: az ünnepekhez való hozzáállás, koránkelés (de rühellem), egyelőre a jogosítvány is, kisgyerek a munkahelyen, és szerintem ennyi.
Most így átolvasva a kommentedet, realizálódott bennem, hogy mennyit változott a személyiségem pár év alatt. :D
"Nem bírtam elviselni sosem azt, hogy mások kéréseinek kell megfelelnem, hogy egy nagy közösségben 20-30-100 stb. emberhez alkalmazkodjak. "
Ezt én sem szeretem, de szerintem senki se, mégis mindenki próbálja csinálni, csakhogy megkönnyítsék a saját dolgukat. Ezért jó, ha egyedül dolgozol.
De, ami szemet szúrt: "Nekem ha amúgy is egy helyre megy a leves, a második és a desszert is, akkor egyszerűbb ha össze van turmixolva és egyben bekanalazhatom."
Most azt feltételezem, hogy ezt komolyan írod. :D
Nem sz#r így a kaja, ha mindent egybepakolsz?
Wow...Végigolvastam a 17-es válaszát és először azt gondoltam, mekkora paraszt, de rájöttem, sok dologban hasonlítok rá :"D Burnnn
Pl. én se vagyok oda a gyerekekért, és most még enyhén fogalmaztam...Az egyik nővéremnek van két kisgyereke és anyámék állandóan nézegetik facebookon a róluk készült képeket, videókat, amikből minimum 40-et tesóm feltölt minden egyes nap és folyton szólongatnak, hogy "Gyere ide és nézd már, hogy fürdik/rohangál/játszik/eszik/iszik/alszik/szarik/akármit csinál a kicsiii". Sosem értettem, hogy tud valakit kb 20 másodpercnél több időre lekötni más gyerekének a nézegetése.
Valamint amikor közlik, hogy meglátogatnak minket, a szüleim ujjongva várják őket, én viszont már előre idegeskedek, hogy fognak üvöltözni meg ugrálni össze-vissza..
Aztán én is utálom a halottak napját, nem értem, miért pazarolnak arra az emberek benzint, időt és energiát, hogy átkocsikázzanak akár az ország másik felébe ilyenkor, mert hogy ott van eltemetve a rokonuk..Nem lenne egyszerűbb elhamvasztani a halott szeretteinket és elosztogatni a hamvaikat a rokonaik között? Akkor mindig itt lehetnének és akár naponta rakhatna mindenki gyertyácskát meg virágocskát az urnák vagy egyéb tárolást szolgáló tárgyak mellé, nem kéne itt utazgatni meg takarítgatni a sírt meg ilyesmi..Mondjuk a szüleim biztos azt akarják majd, hogy halálukkor rendesen el legyenek temetve, mert "az a szokás", de én azt akarom, hogy elhamvasszanak, aztán csináljanak azt a maradványaimmal, amit akarnak.
A többi ünnepet mondjuk szeretem, mert szeretek ajándékot kapni.
Mellesleg ha már szokásoknál járunk, utálom, amikor valamit csak azért csinálnak az emberek, mert hogy ez a szokás és ezt így illik, még ha idiótaság is...Anyám pl. előszeretettel veszekszik velem azért, mert a családi ebédeken mindig desszertet eszek előbb, aztán másodikat és ha még fér belém, utoljára levest. Amúgy ennek is megvan az oka, mégpedig az, hogy az édes dolgok után mindig valami sós, zsírosabb ételt kívánok, azaz olyat, ami a főétel szokott lenni. És azért eszem utoljára a levest, mert ha elsőnek enném azt, tele lenne a hasam lével és rosszul érzem magam, mikor egy csomó folyadék van bennem és amikor járkálok, érzem, ahogy lötyög bennem. Meg valahogy igazán jóllakni se tudok levesekkel, szóval...
És én is gyűlölök korán kelni, mondjuk azt meg még jobban gyűlöltem, amikor az osztályfőnök minden adandó alkalommal, ahogy találkoztunk, b4szogatni kezdett, hogy "Van ennyi meg annyi óra igazolatlanoood, igazold le, vagy bekerül év végén a bizonyítványodbaaaa", úgyhogy igyekeztem korán kelni iskolaidőben, hogy ne késsek el. Persze velem is megesett párszor az évek során, hogy elaludtam, de olyankor már el se mentem iskolába, hanem felhasználtam arra a napra egy szülői igazolást, mert rájöttem, ha az első órámra nem érek be, az egész napot le kell igazolnom a szülőivel, szóval ha úgy is van egész napra igazolásom, minek mennék be?
Valamint ami az iskolát illeti, én is a reál tantárgyakból voltam csak jó, az ilyen magyart meg törit sosem értettem, minek egyáltalán megtanulni, vagy legalább is minek olyan részletesen. Ha valakit annyira érdekel mondjuk, mi a tököm az a jambikus versláb...vagy valami ilyesmi, az tanulja egy külön fakt keretében pl., de aki mondjuk építész vagy vegyész, esetleg fizikus akar lenni, annak miért kéne mindezt tudni?
A tesi órákat is hasonlóan utáltam, főleg, amikor középsuliban már naponta volt tesi óra..A mindennapos tesi helyett lehettek volna értelmes óráink is, mondjuk közgazdaságtan vagy ilyesmi, amiknek hasznát is vesszük. De nem, ehelyett minden nap el kellett játszani, hogy a 45 perces óra első 10 perce azzal telt el, hogy a tanár rohangált az öltözők előtt, azt üvöltözve, hogy írja a hiányzókat, aztán volt kb. 15 perc futás+bemelegítés, persze mindenki rühellt futni, úgyhogy mindenki másfél kör után elkezdett sétálni, majd a tanár elkezdett osztályozni valami rohadt értelmes gyakorlatot, ami tényleg eszméletlenül hasznos lesz életünk hátralévő részében, mondjuk kosárra dobást, persze amíg egy embert osztályozott, a többiek csak beszélgettek meg sétálgattak az udvaron vagy ültek a padon, aztán végre kicsengettek és mehettünk átöltözni, majd végigülhettük állatkert szagúan a maradék pár órát...
Mindegy, befejeztem :D 20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!