Miért baj ha valaki nem beszél sokat?
Világ életemben azzal piszkáltak mind gyerekek,mind felnőttek,hogy miért vagyok ilyen csendes.Pedig szerintem teljesen normális mennyiségben beszéltem.Miért van az ha valakinek be nem áll a szája és folyton hangoskodik azt tartják jónak?Miért baj alapvetően ha valaki keveset beszél?Kaptam a csendes,hallgatag és antiszociális jelzőket...
18l
"Beszélni kell, mert a hallgatásnak egész fészekalja rút, fekete kisgyereke születik: a félreértés, a sértődés, a megbántott önérzet, a kétely."
Szabó Magda
Ebben is van valami, bizonytalanná teszi a másikat, ha valaki sokat hallgat.
Utolsó: nagyon tetszik ez az idézet. Csak az a helyzet, hogy valószínűleg Szabó Magda részeg, összefüggéstelen magyarázásában is több intelligencia van, mint az átlagember teljesen józan, mindennapi megszólalásaiban.
Azzal maximálisan egyetértek, hogy az ember kommunikálja az érzelmeit, az igényeit, a számára fontos dolgokat. Ha ez megvan, akkor nem fogtok elbeszélni egymás mellett a másikkal, nem lesz sértődés. Ami zavar, az a full fölösleges szájtépés, tudod, mikor valaki unatkozik utazás közben, ezért felhív valakit, és a komplett Budapest-Nyíregyháza távon azt részletezi, hogy milyen pizzát rendelt tegnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!