Vidékiként kérdezem, hogy Pesten mennyire "divat", hogy az emberek felszálláskor, szinte az életükért küzdve dúródnak fel a buszra?

"sűrűbben járnak a buszok, van villamos és metró is.."
Ilyen szempontból örülök a mobilos Futár applikációnak. Mindig megnézem mikor mennyi busz-villamos jön, és mindennapos, hogy például az 1-es villamos vonalán 2-3 jármű is összetömörül. Egyikre küzdik fel magukat az emberek, közben a másik ott áll mögötte tök üresen.
Sőt, ha azt látom hogy sokat kell várni, 10-15 percet akkor inkább lesétálok 1-2 megállót, ki lehet fogni a szellősebbeket ahol még/már a villamoson sincsenek sokan és a megállóban sem.

Az első ajtós buszok ilyen szempontból jobbak, ott néha abba futok bele, hogy leszálláskor a hátsó ajtót használják, így ott is felrohan pár okoska. A vezető meg áll egy helyben és 15-20x elismétli a géphang, hogy elsőajtós, menjen előre és mutassa be bérletét/jegyét. Soha senki se reagál rá, mert neki van bérlete, de nem hagyja ott a helyet. 8-10 perc múlva (késés) már a vezető szól bele, hogy addig nem indul el, itt fog állni órákig is. Ekkor felháborodottan előremennek megmutatni...
Ugyanez a busz délutánonként már elmegy egy nagy bevásárlóközpontig. Kész pokol. Minden nyugdíjasnál banyatank, egymásnak ordibálnak inkább messzebb, de a mellettük lévő hely a banyatanké! (Ugyanaz mint a fiatalabbak és a táskák esete... ezek szerint nem lehet kinőni.) Egyébként őket szeretem a legkevésbé. Le akar szállni és én véletlenül útban vagyok a tömött buszon? NEM szólna, á, helyette a botjával lazán lábon/hason vág, majd felháborodottan rikácsol, hogy ő le akar szállni!
Alapjáraton van pár "paraszt", aki előbb lök fel, mintsem hogy lemaradjon egy helyről, de egyébként nem olyan rossz a helyzet. Ez az egy busz a legextrémebb, de óránként csak 2x jár, ez az egyedüli, ami megáll egy ipari területnél (több 100 dolgozó) + egy nagy bevásárlóközpontnál.
Én még mindig annál a csodánál tartok, miszerint az emberek 80%-a képes megjegyezni, hogy a mozgólépcső jobb oldalán álljanak, a balon pedig a siető emberek lépcsőznek. Tök jó :)

#14:
Minden buszsofőrnek ezt kéne csinálnia, én olyan szívesen végignézném, ahogy egy ilyen "sunyibahátulfelugrós" trógert összerugdosnak azok, akik miatta nem érnek be időben a munkahelyükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!