Miért van ennyi bunkó ember?
Akkor menj vissza vidékre :D
A fellökést és a telefonkinyomást abszolút meg tudom érteni, mikor szállnál le a buszról, de a nyugdíjas hadosztály visszaver egy banyatankkal, mert meg kell ostromolni a Lehel téri piacot reggel háromnegyed nyolckor, a pótló annyira tele van, hogy magától is kifolynak rajta az emberek, de a nyuggerkommandó veri vissza az áradatot, mert ő akkor is feljut, mielőtt más leszállna, ha a kerekes bőrönd fogantyúja bánja, te meg odaragadsz a frontvonalba, a munkahelyed megállójában, és már szól az ajtócsengő, akkor nem marad más választásod, mint hogy az ellenséges csapat ellenállásait áttörve leszállj a buszról.
Illetve, ha call centeres vagy, akkor részvétem, mert én ha száz évig élek, akkor se lesz szabad "csak tíz percem" arra, hogy arról értekezzek a Századvég Intézet megkereséséből, hogy vajon Vona Gábort, vagy Széll Bernadettet tartanám-e szimpatikusabbnak mikulássatyiban a fejükön miközben bengáli óriáshörcsöggel a kezükben ötszáz minitrambulint adományoznak szegény bangladesi gyerekeknek. Ha meg nem ilyen munkakörben dolgozol, akkor szimplán csak az ismerőseid bunkók.
A köszönést pedig lehet, hogy csak elfelejtik. Én igyekszek mindenhol köszönni (szintén vidékről elszármazottként), de van, hogy annyira elbambulok, hogy nem veszem észre a másikat, de olyan is, hogy elfelejtem, hogy két perce köszöntem neki. Egy picit kimerítő szellemileg a munkám, ezért úgy tűnhet, mintha 0-24-ben xanaxon élnék, pedig valójában csak nagyon fárat vagyok.
A szemöldökét pedig mindenki úgy ráncolja, ahogy akarja, nem fog feltűnni, mert úgyse nézek meg másokat, egy dologra nem találok mentséget, az itt névtelenül szitkozódókra (ráadásul privátban), de ha megnézel pár kérdést (illetve néhány sztárkérdezőnket :D), akkor rájöhetsz, hogy itt azért összefújja a szemetet a szél, ott van például a személyes kedvencem, a Bombanős, akivel most már kapcsolatban élek szerintem, mert a múltkor úgy küldött ez az anyámba, hogy nem is válaszoltam meg kérdését :D Na ezeken már a piócás ember se segíthet...
Értem. Azért, mert ember a másik oldalon lévő is, és miután a héten már a nyolcadik gyökér cég alkalmazottja hívja (bocsi), hogy ezzel és azzal kapcsolatban szeretne piackutatást/közvéleménykutatást, akkor szerintem mindenki fejében megfordul két kérdés, hogy 1) Honnan tudják ezek a számom; 2) Mi vagyok én, kísérleti nyúl?
Én mondjuk nem csapom rá senkire a telefont, ha először hívnak, akkor eljátszom a nem alkalmas kártyát, a számot elmentem cuki becenevekre (Közvéleményes, Fideszes Győzködő, Jobbikos Győzködő, Piackutató, Matrac Kapitány), és ha újra hív, kinyomom. Nem hiszem, hogy bunkóságnak számít az, ha a saját nyugalmam és kényelmem védem, és nem hozom magam számomra kellemetlen helyzetbe (telefonbeszélgetés az; pizzát is interneten rendelek) amiatt, hogy kedves legyek egy vadidegennel, akinek az érzései teljesen hidegen hagynak.
A parasztját meg a buszmegállóban fel fogom lökni, szintén azért, mert kényelmesebb nekem, mint kinyitni a számat és beszélni hozzá. Ha csak elbambul a megállóban, akkor természetesen nem leszek vele szemét, de mikor ő is az velem, akkor ezt kapja vissza. És hogy miért? Mert olyan jóóóó ^_^
A vidékre visszamenést nem sértésként mondtam, hanem mert tényleg ez a megoldás, legalább is ismerősi körömben így láttam, hogy aki rövid idő alatt nem szokta meg, vagy szerette meg Budapestet, annak jobb, ha vidékre költözik, mert sosem fogja megszeretni, egyszerűen nem neki való.
Szerintem több oka van:
-belső frusztráció, elégedetlenek az életükkel stb.
-történelmi okok
-meg hát a csapnivaló közoktatás sem segít
nem jó ez nekik, csak egyszerűen ebben nőnek fel, nagyon értelmesnek kell ahhoz lenni, h ne válj ilyenné, mondjuk mivel téged ennyire zavar ez, kétlem, h ilyenné válnál.
majd eljutsz oda, h lemondóan legyintesz, mikor pl boltban bunkó az eladó, h "ez egy ilyen ország", aztán elkezdesz gondolkodni külföldön.
a fősuli alatt Bpn laktam, én is utáltam, de itt vidéken sem sokkal jobb, csak egy fokkal nyugodtabb mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!