Miért fél az ember az új feladatoktól?
Figyelt kérdés
Munkahelyen tapasztalom, hogy ha az egyik dolgozónak új feladatot kell adnom, vagy máshol kell dolgoznia akkor mindenféle kitalált hülyeséggel kábít, hogy ő azt nem tudja megcsinálni és hogy miért nem tud odamenni stb.. Egytől egyig mindenki be van szarva ha mást kell csinálnia mint amit megszokott. Honnan ered ez?2018. márc. 4. 10:33
1/5 anonim válasza:
Mert az ember alapvetően fél az ismeretlentől. Ha egy munkahelyről van szó, rátesz a megfelelési kényszer. Nem csak, hogy nem csinált még olyat, de teljesítenie is kell, eredményt várnak el tőle. Nagy stresszel jár ez.
2/5 A kérdező kommentje:
A megfelelési kényszer hmm erre nem gondoltam.
2018. márc. 4. 11:08
3/5 anonim válasza:
A lehetséges kudarctól félünk inkább szerintem.
4/5 anonim válasza:
Én világ életemben tartottam az új feladatoktól. Van amikor folyamatosan jönnek és alkalmazkodom hozzájuk. Viszont van, hogy belekényelmesedek a jóba, a megszokott monotonitásba és kínszenvedés változtatni rajta.
5/5 A kérdező kommentje:
A kudarc. Érdekes, hogy az elme már vízionálja a kudarcot mielőtt az ember bármit is tenne, esetleg kipróbálná az adott feladatot. Voltak a cégnél átszerveződések, és a régi dolgozók az új helyet 1 hét után megszerették és nem akartak már visszamenni a régi helyre. Milyen érdekes. Előtte pedig nagyon ellenkeztek a változás miatt.
2018. márc. 4. 19:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!