Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám az érdeklődéseme...

Hogyan tudnám az érdeklődésemet felkelteni?

Figyelt kérdés

Most e évben fogok érettségizni, és nem érdekel, egyszerűen hidegen hagy az egész, elvergődtem 4 évet az iskolába kettesekkel, de azt is úgy ,hogy puskáztam, meg átrugdostak a tanárok mert úgy tetem mintha érdekelne amit tanulok, folyton kérdezgettem erről arról a tanárokat, meg szünetbe bennmaradtam az anyagról beszélni, több infót szerezni, de mindezt azért, hogy lássa a tanár, hogy érdekel.

Pedig meg sem jegyeztem, hogy miről beszél akármelyik is.

Társasági életem nincs, annyi az egész, hogy folyton takarítok itthon meg gépezek, és filmet,sorozatokat nézek.

Tanulni mindig próbálkozok, de akkor mindig jobban érdekel más, és inkább írok puskát.

Úgy évelem így esélytelen leérettségizni.

Mit javasoltok, hogyan vegyem rá magam a felkészülésre ?

(Mondjuk a legjobb javaslat , hogy " ha nem készülsz fel a érettségire közmunkás leszel és a párttól függ a 47 ezred is" ez elrettentő, de ugyanakkor nem élem át a helyzetet és nem értem... )

2018. márc. 3. 19:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Szedd össze magad. Érettségire én is összeszedtem magam. ;)
2018. márc. 3. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Igazából ha nincs motiváció (munkában is akkor enervált az ember ha nem hajtja semmi) akkor nem fog menni. Mész tovább tanulni? Ha neked is lenne "álom egyetemed" vagy álom munkád, akkor motiválna téged a teljesítményre... de ha nincs semmi, nem csoda hogy nem érdekel. Az emberi lény már csak így működik...
2018. márc. 3. 19:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs semmi, mindig gondolkodok, hogy mi lenne a legjobb, de az olyan lenne ahol nem tudnék senkinek sem gondot okozni jelenlétemmel, így inkább csak pár hónapos tervre próbálok felkészülni.

Egyetem már megfordult a fejembe, de a fejembe szót is most ly-al akartam írni szóval szerintem felesleges ilyenre gondolnom, hogy egyetem, bár igaz nélküle esélyem sincs ebben a kisvárosban ahol élek, szerintem az lesz számomra a megfelelő ha elmegyek gyárba dolgozni, ha sikerül az érettségi ha nem, mivel én olyan ember vagyok aki utálja a semmittevést, írtam ügye, hogy gépezek meg filmeket nézek, nos ez ügye kényszercselekvés, de sokkal szívesebben takarítok vagy csinálok bármi mást.

Gyári munka során meg nagyon senkivel sem kell beszélnem vagy éppen gondot jelenteni a másik félnek mégsem vagyok a társadalom terhére. Bár ez nem életcél.

2018. márc. 3. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is idén érettségizek. Mindig tanultam, van olyan tárgy, ami nehezen megy, de amiket meg lehet tanulni, azokat mindig megtanultam.

Őszintén szólva már nekem is elegem van a suliból, a sok felesleges tanulásból, de csak arra gondolok, hogy érettségin valamennyit hasznosítok majd ebből. És főként pedig az motivál, hogy ha leérettségiztem, elmehetek a gimiből, amiben nagyon csalódtam és ősztől végre azt tanulhatom, ami érdekel. Szóval legyen valami motivációd. Hova jelentkeztél egyetemre?

2018. márc. 3. 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocs, most látom, hogy mégsem jelentkeztél sehova. Akkor mit akarsz kezdeni magaddal? Kéne valami szakma akkor, az érettségi belépő az egyetemre, máshova nem jó.
2018. márc. 3. 21:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Gyár.. tényleg más elképzelésem nincs, egy szakma sem érdekel, mert vagy kézügyesség kell vagy ezzel párhuzamosan műszaki érdeklődés nekem meg egyik sincs. De először az érdekel, hogy hogyan tudnám magamat rávenni a tanulásra és nem a csalásra, mert érettségin nem fogok puskázni, ott már nem merek, itt is fel vagyok készülve ha lebukok, ki van nyomtatva egy motivációs oldalról pár maszlag mintha az segítene... kellett mert lebuktam egyszer csak el tudtam tusolni az csalás gyanúját egy bullshit idézettel egy újságból kitépett idézettel vagy mik ezek.. :)
2018. márc. 3. 21:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Ismételj témaköröket, olvasgasd a tételeket, nézd át és csinálj meg pár feladatsort. Az írásbelire nagyrészt rutin kell, hogy hogyan tudsz megcsinálni egy feladatot.
2018. márc. 4. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!