Hogyan tudnám az érdeklődésemet felkelteni?
Most e évben fogok érettségizni, és nem érdekel, egyszerűen hidegen hagy az egész, elvergődtem 4 évet az iskolába kettesekkel, de azt is úgy ,hogy puskáztam, meg átrugdostak a tanárok mert úgy tetem mintha érdekelne amit tanulok, folyton kérdezgettem erről arról a tanárokat, meg szünetbe bennmaradtam az anyagról beszélni, több infót szerezni, de mindezt azért, hogy lássa a tanár, hogy érdekel.
Pedig meg sem jegyeztem, hogy miről beszél akármelyik is.
Társasági életem nincs, annyi az egész, hogy folyton takarítok itthon meg gépezek, és filmet,sorozatokat nézek.
Tanulni mindig próbálkozok, de akkor mindig jobban érdekel más, és inkább írok puskát.
Úgy évelem így esélytelen leérettségizni.
Mit javasoltok, hogyan vegyem rá magam a felkészülésre ?
(Mondjuk a legjobb javaslat , hogy " ha nem készülsz fel a érettségire közmunkás leszel és a párttól függ a 47 ezred is" ez elrettentő, de ugyanakkor nem élem át a helyzetet és nem értem... )
Nincs semmi, mindig gondolkodok, hogy mi lenne a legjobb, de az olyan lenne ahol nem tudnék senkinek sem gondot okozni jelenlétemmel, így inkább csak pár hónapos tervre próbálok felkészülni.
Egyetem már megfordult a fejembe, de a fejembe szót is most ly-al akartam írni szóval szerintem felesleges ilyenre gondolnom, hogy egyetem, bár igaz nélküle esélyem sincs ebben a kisvárosban ahol élek, szerintem az lesz számomra a megfelelő ha elmegyek gyárba dolgozni, ha sikerül az érettségi ha nem, mivel én olyan ember vagyok aki utálja a semmittevést, írtam ügye, hogy gépezek meg filmeket nézek, nos ez ügye kényszercselekvés, de sokkal szívesebben takarítok vagy csinálok bármi mást.
Gyári munka során meg nagyon senkivel sem kell beszélnem vagy éppen gondot jelenteni a másik félnek mégsem vagyok a társadalom terhére. Bár ez nem életcél.
Én is idén érettségizek. Mindig tanultam, van olyan tárgy, ami nehezen megy, de amiket meg lehet tanulni, azokat mindig megtanultam.
Őszintén szólva már nekem is elegem van a suliból, a sok felesleges tanulásból, de csak arra gondolok, hogy érettségin valamennyit hasznosítok majd ebből. És főként pedig az motivál, hogy ha leérettségiztem, elmehetek a gimiből, amiben nagyon csalódtam és ősztől végre azt tanulhatom, ami érdekel. Szóval legyen valami motivációd. Hova jelentkeztél egyetemre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!