Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A volt katonák nagy része...

A volt katonák nagy része miért válik alkoholistává?

Figyelt kérdés
Tudom (vagyis nem éltem még át), hogy ők mit éltek meg, miket láttak. Többnyire filmekben láttam, hogy valaki alkoholista, agresszív lett. Például a Fegyvertelen katonában is az apa agresszív, már alkoholistának mondható veterán lett. Ami engem a napokban lesúlytott az az volt mikor Louie Anderson wikipédia oldalát olvastam és az állt benne: "Louie sokat szenvedett édesapja alkoholizmusától, erőszakoskodásától, és szegénységüktől." igaz ezt az angol oldalon nem olvasható, meg nem láttam olyan cikket amiben ezt nyilatkozta volna. Biztos van, csak én nem találtam. Azért is súlytott le, mert egy számomra kedves mesét most" bemocskoltak". Valami igazság alapja valóban lehet, és a mese is csak a szépet mutatja. Visszatérve a kérdésemre: miért nyúltak alkohol után a volt katonák? Papám is harcolt a háborúban fiatal huszonévesként, mégsem vált belőle alkoholista.
2018. febr. 27. 09:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Előttem már leírták a PTSD-t ez az egyik ok.

A másik,hogy sok katonának tönkre megy a családja, pl most akik a határnál vannak,sokuk családja széthullott, mert nem bírták ki,hogy ilyen sokat külön vannak.

2018. febr. 27. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!