Ti is szoktatok elalvás előtt gondolkodni önmagatokról?
Általában meggondolom, hogy mit mondok, legalábbis törekszem rá, és magamat is szoktam valamilyen szinten elemezgetni. (A nap bármely szakaszában.) Van önkritikám, bár ez sajnos gyakran önvádaskodásba fullad, lelkiismeret-furdaláshoz vezet.
Emellett egyre inkább figyelek az emberekre, keresem, hogy mi az ok egyes rossz tulajdonságaik mögött, persze ugyanezt megteszem önmagammal is.
1#, az első sorod annyira elszomorított, hogy nem volt erőm továbbolvasni és mások válaszát elolvasni. Nagyon sok jót kívánok neked s könnyű tanulást.
Én nem, mert olyan életet éltem, ahol az intenzív önnevelés volt az fő munkám magammal, s most olyan szinten tartok, ahol ez dimenziót váltott, így ez konkrétan értelmetlenné lett. Folyamatosan fejlesztem magam továbbra is, de ez nem tartalmaz javítást, pontosabban nem úgy, ahogy az emberek használják e szót. Ajánlom, ne csak elalvás előtt, és ne csak átgondold, hanem tudatosan alkosd meg a megfelelő szuperpozíciót és értsd meg elég mélyen, hogy azzá legyél.
Egyébként gratulálunk és nagggyon büszkék vagyunk rád. Így tovább. :)
#14 az első sorom az volt, hogy “Nem.”
Aztán te is leírod, hogy te sem... Wow...
Nem, én csak teljes csendben tudok elaludni, viszont nem a napomról gondolkodok, meg magamról, hanem elképzelek olyan dolgokat, amik jó lenne, ha megtörténnének másnap, de kicsi az esélye (pl. véletlenül kiveri a kezemből a kávét az a férfi, aki felkeltette a figyelmem a munkahelyemen és felajánlja, hogy iszik velem egy másikat, közben bombariadó lesz, úgyhogy elmehetünk haza, és én a lakásán kötök ki... és már kezdődik is az álom :P)
Nem igazán vannak kényes kérdések az életemben. Általában azt teszem, amit helyesnek gondolok, így teljesen nyugodtan alszom.
Elalvás előtt nem szeretek nagyon gondolkodni. Akkor inkább kiürítem a tudatomat, hagyok elszállni mindent, ami munkára fogná az agyamat, kiélvezem a sötétetséget, a csendet, a nyugalmat, ezekkel lassan álomba merülök. De a hosszú esti vagy éjjeli sétáim alatt gyakran elemzem magam, a helyzetemet a világban, a sikereimet, a kudarcaimat, új terveket szövök és régieket vetek el.
Alvás közben ki nem állom, ha megy TV, zene, vagy bármilyen hasonló hangforrás. Párkapcsolataim alatt komoly probléma volt, hogy a nők nagy része bekapcsolt TV hangjára szeretett elaludni, felkapcsolt kislámpával, engem ezek zavartak. De a természetes zajok, pl. tücsökcirpelés, eső, szélfújta fű suhogása megnyugtatnak, könnyen elalszom velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!