Az embereken sokszor miért kerekedik felül a "szív" és az emberi érzelem ahelyett hogy racionálisan gondolkoznának?
Mondanál példát, neked mi "racionális" gondolkodás?
Lehet, hogy csak nem jól működik az EQ-d, ezért nem tudod megérteni az emberek érzéseit.
Lehet, hogy én értettem félre a kérdést, de szerintem ez nem arra vonatkozik, amikor valaki a saját anyját is eladja, ha megéri neki, hanem olyanokra, amikor valaki együtt marad az őt gyötrő idióta személlyel, pedig lenne más választása, csak "mert szereti", vagy mikor bevállalnak öt puját a semmire, "mert az az igazi boldogság és majd lesz valahogy", vagy mikor empátiát emlegetnek ott, ahol empátiának helye nincs (pl. nem adok az utcán "beteg gyerekeket segítő alapítványnak" gyűjtő cigányasszonynak pénzt, mert nem hiszek neki és mert nincs fölösleges pénzem, és erre egy unatkozó nyugdíjas megjegyzi, hogy nincs bennem empátia).
Szerintem ez a fajta magatartás az emberi butaságból ered, nem tudom megmagyarázni miért, de kevés kivétellel mindig azoknak van hatalmas szívük (ennek minden előnyével és hátrányával) akik síkidióták, és nagyon naivak. Pedig az ideális az lenne, ha okos embereknek lenne nagy szíve, mert a buta úgyis túl buta ahhoz, hogy nagy gonoszságot csináljon, míg az okosnak simán sikerülhet... Szóval szerintem az EQ és az IQ a legtöbb esetben fordítottan arányos egymással, de mondom, ez csak az én véleményem.
Alapjában véve mindkettőben van racionalitás, mert van, aki humánumot nézi (pl.: adok a hajléktalannak kiflit, mert éhes), egy racionális valaki meg nem ad neki azt sem, mert gondolja, hogy úgyis kidobja, eladja, stb.
A nyomatéka (valóságtartalma) nagyobb a racionalitásnak.
Talán azért van ez, mert önbizalomhiányos, félénk lehet az az ember, aki inkább gondolkodik "szív" vonatkoztatásban, mint racionálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!