Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik latin töltelékszavakat...

Akik latin töltelékszavakat használnak, azok felsőbbrendűnek érzik magukat?

Figyelt kérdés
Most olvastam ezt a mondatot: "...nem állnák meg a helyüket mindazon következtetések, amiket erre a hamis premisszimára próbálnál meg alapozni...". Miért használnak egyesek ilyen szavakat? Ettől okosabbnak látszanak?

2018. febr. 13. 13:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mégsem olyan szép ez a magyar nyelv? Mert sokszor ezzel jönnek az emberek, de nem tudják kifejezni magukat az anyanyelvükön. Én ezt nem hogy pozitívumnak, de egyenesen szomorúnak tartom.
2018. febr. 17. 12:04
 12/16 anonim ***** válasza:
Sokszor azok mondják ezt, akik semmilyen más nyelven nem tudják kifejezni magukat. Nekem sokszor nem jutnak eszembe a magyar megfelelők. Pl. konklúzió, ignorál. Mondhatnám, hogy következtetés (amit meg kellett most is gugliznom) vagy hogy figyelmen kívül hagy. De mivel nem fogalmazást írok, a helyesírásom megfelelő, aki nem érti, kérdezzen.
2018. febr. 17. 13:26
 13/16 A kérdező kommentje:
Értelek. Részben igazad van, mondjuk, azért segítek neked, de tudom mire gondolsz. Szóval a konklúzió helyett az összességében, az ignorál helyett a figyelmen kívül hagyni szavakat használom. Így biztosan megérti a partnerem.
2018. febr. 17. 14:24
 14/16 anonim ***** válasza:

De én olyan körökben mozgok, ahol ezeket a szavakat az angol nyelv ismerete miatt értik. Nehéz "más közönséghez" beszélni.

Meg az ignorálásban van valami szándékos. Ha valamit figyelmen kívül hagysz, akkor lehet az is, hogy csak elfeledkeztél róla. De ha ignorálod, akkor direkt nem veszed figyelembe.

- Te szándékosan figyelmen kívül hagysz?

- Te ignorálsz?

Miért kell 4 szóval leírni, ami eggyel is megy? Ráadásul számítógépes programokban is kattintunk néha az "ignore" gombra, azért ezek nem olyan hú de nagy szakszavak.

2018. febr. 17. 14:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még: sokan használjuk az "ergo" kifejezést. Ezt szabad? Mert a többség már felzárkózott ebben, és tudja, mit jelent? En bloc-ot is használja mindenki, igaz, hogy többször láttam "amblokk"-ként leírva.

Ma meg ha nem tudsz valamit, beírod a keresőbe. Régen érthető lehetett, mikor fogalmad sem volt, miről volt szó, de manapság ott van a zsebedben a válasz mindenre.

2018. febr. 17. 14:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Tölteléxó. Elég az hozzá, hogy tulajdonképpen itt szerintem rosszul használtad, ami a magyar nyelvért folytatott önkéntesként tudod ölég zsenánt, úgyhogy....
2022. febr. 25. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!