Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a gyerekeknek...

Szerintetek a gyerekeknek puccos játszóterekre van szükségük, vagy "grundra"?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban emlékszem hogy nekünk is a kedvenc helyeink ilyen nem a célnak kitalált EU-s szabványú játszóterek voltak.

Vadiúj játszótereket meg se lőttük, volt egy nagy beton placc az ovi mögött, ott voltunk mindig. Illetve volt még egy elburjánzott udvarrész egy hatalmas beton tömbbel, abba belevolt dugva egy vascső, s az volt a "tank". A betonplacc meg a "bázis", amiért verekedtünk :)).

A legszebb emlékeim NEM a robotos játszóterekhez kötődnek, hanem pont hogy az igénytelen, lepusztult, elhanyagolt helyekhez.

Ti hogy vagytok ezzel? Mik voltak a kedvenc emlékeitek helyszínei?

Ezzel nem arra célzok, hogy játszóterek helyett roncsok kellenének, hanem hogy merőben más elgondolás szerint kellene építeni őket. Persze ha az ember felnő, ennek már nem kerít akkora jelentőséget.

2018. febr. 1. 20:47
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Értelmetlen a kérdés. Játszótéren a kisgyerekek játszanak, üres területen (grundon) a kamaszok.

Javaslom az elégedetlenkedő kommentelőknek, hogy kötözzenek ide ahol én lakom. Sehol egy játszótér a közelben, pedig egy kisvárosról beszélünk nem valami elhagyatott daluról. Az itt lakó anyukák boldogok lennének ha le tudnák vinni játszótérre a kisgyereküket, nemcsak a füves és betonos semmibe.

Én imádtam a játszótereket. Nem lettem semmivel se fantáziátlanabb a kortársaimnal.

2018. febr. 3. 18:53
 22/24 anonim ***** válasza:

# faluról

bocs elírtam

2018. febr. 3. 18:54
 23/24 anonim ***** válasza:

# 8

Nem nincs benne igazság!

Az benne az igazság hogy az embernek bizonyos dolgokról jó emlékei vannak és egyből azt hiszi hogy CSAK az a jó, mert neki arról vannak jó élményei!

A világ fejlődik ez egy jó dolog és el kell fogadni!

Ha mindig ezzel a "bezzeg a mi időkben" halálozással a világ nem fejlődne tovább!

2018. febr. 3. 19:06
 24/24 anonim ***** válasza:
A mostani játszóterek nagyon kicsi gyereknek valók, én emlékszem, hogy mi azért még toltuk a régi vasjátszótereken 14 évesen is. Gyerekként meg simán a határban, az erdőben vagy egy roncs Trabantban. Ja, és bunkert építettünk. Esős időben meg otthon bebújtunk a szekrénybe, ami mindenféle mesés helyekre elvitt, pedig életünkben nem hallottunk akkor még Narniáról, de simán ki tudtunk találni magunknak ilyen játékot.
2018. febr. 3. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!