Hogyan legyek kedves, barátságos, közvetlen, nyitott, önbizalommal teli, életvidám, magát minden helyzetben felvállaló, emberek kritikájával nem törődő ember? 20L
Az a baj gyakran vannak hangulatingadozásaim, néha nagyon jól érzem magam a bőrömben, ha pedig ilyen állapotomban valaki furán viselkedik a környezetemben ezzel már is lejjebb viszi a kedvem és önbizalmam.
Ha mondjuk például a buszon egy nagy csapat nevet rögtön azt hiszem, hogy rajtam. Vagy sokszor beszélgetés közben rám néznek az emberek. A korombeli lányoktól kb falra tudnék mászni ha egy társaságban vannak velem de nem ismerem őket mert képtelen vagyok velük akármiről kommunikálni, viszont vagy tényleg így van, vagy csak beképzelem, hogy rajtam röhögnek, rólam beszélnek.
Nincs önbizalmam, úgy érzem egy új emberrel egyszerűen képtelen lennék barátkozni, beszélgetni mert fogalmam nincs miről és nem is merek nyitni felé.
Ezeken szeretnék változtatni. Legjobban azon, hogy ha úgy érzem rólam beszélnek/ rajtam röhögnek az után se veszítsem el az önbizalmam. És merjek barátkozni, beszélgetni (csak az a baj fogalmam nincs miről beszéljek az új emberekkel).
Az is a gond, hogy szeretnék végre sok barátot, stresszmentes, nyugodt, önfeledt életet (ami tudom nem feltétlenük kivitelezhető de legalább ne görcsöljek rá ennyire mindenre)
Hiába van rengeteg ruhám, azokat sem merem mind felvenni mert az emberek véleményétől félek.
Hogyan építsem ki az önbizalmam?
Ha úgy érzem rajtam nevetnek az emberek hogyan maradjak nyugodt és önmagam?
Hogyan ismerkedjek új emberekkel? Mikről beszéljek velük?
Sajnos nem könnyű tanácsot adni pár sorban, mert ez így elég sok egyszerre. Az önbizalom felépítése évek kemény munkája, akár külsős segítséggel (pszichológus esetleg). Bár a soraid alapján azt mondanám, hogy nem csak az önbizalommal van baj hanem a szorongással is. De azért megpróbálok 1-2 tippet adni:
- Szedj B-vitamint, természetes stresszoldó/hangulatjavító.
- Tanulj meg valamilyen légzéstechnikát ami számodra nyugtató, találhatsz neten rengeteget egy jó példa:
- Ha nem sportolsz, kezd el valamilyen sportot vagy jógázz, oxitocint szabadít fel és jobban fogod magad érezni
Én is küzdöttem ilyesmivel, kb ugyanezekkel a dolgokkal, mint te. Bár mai napig vannak olyan helyzetek, amelyek kellemetlenül érintenek, mint amilyen a hangos nevetés a közelemben, mivel szintén azt hiszem, hogy rólam van szó, de mára valahogy nem törődök ennyit ezzel. A ruhákkal is úgy voltam, hogy nem veszem fel őket, mert biztosan nem állnak jól, de aztán mikor lassan mégis meggondoltam magam ezzel kapcsolatban, és változtattam a ruhatáramon, csupa pozitív visszajelzést kaptam. Azóta nem félek változtatni, és sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Továbbá nekifogtam jógázni, ami szintén dobott az önbizalmamon.
Amit először is tanácsolni tudnék az az, hogy vedd körül magad pozitív emberekkel. Ezután keress egy sportot, vagy bármilyen hobbit, amit szeretsz, és szívesen csinálsz. Vegyél fel egy szép ruhát, amit addig nem hordtál, állj a tükör elé, és beszélgess saját magaddal, végig tartva a szemkontaktust. Tudom, ez így nagyon hülyén hangzik, de rengeteget segít. Elsősorban magaddal kell megbékélned, hogy szép vagy, ügyes vagy, tehetséges vagy, és utána kell másokkal is szembenézz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!