Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális ha egy 20 éves...

Normális ha egy 20 éves fiúnak megszabnak egy takarodót? Pl 10 kor lámpaoltás vagy megbüntetik? Pl nem gépezhet vagy tv-zhet vagy nincs iphone stb? :S

Figyelt kérdés
egy éve kb amikor az öcsémmel betörtünk egy ablakot amikor bent labdáztunk mind a kettőnket sarokba állítottak... és nagyon ciki volt. az öcsém 13 éves.
2018. jan. 28. 21:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

véletlen elküldtem.

Na szóval tudatosítja a szülőben, hogy a gyermeke kezd felnőtte válni.

Azt javaslom még, hogy ha ez kimaradt akkor kezd most. Ne csináld azt, amit mond. Nehogy már 20 evésen sarokba állj. Mondd el neki szépen, hogy nem fogod ezt megtenni felnőttként. Kitartás!

2018. jan. 29. 13:37
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem kezdek el veled vitázni mert látom az önértékelésed olyannyira sérült otthon, hogy megmagyaráznál itt bármit, hogy miért az a legjobb választás, amit te csinálsz.

Nos, leírom hogy nálam hogy volt.

2014-ben kidobtak otthonról, ekkor 16 éves voltam. Elmentem rokonokhoz, ismerősökhöz, átmenetileg náluk tudtam lakni. Aztán 18 évesen elegem lett ebből, a tanulmányaim borzalmasak voltak így a folyamatosan hányattatott élet miatt.

2016-ban nem sokkal a 18. születésnapom után egy időre félretettem a tanulmányaimat, és teljesen munkába álltam. Szerencsére akkor még élt a diákigazolványom, tehát mehettem diákmelózni.

Budapesten egy ismerősömnél laktam, nála lakva kezdtem el dolgozni.

Egy hónapban körülbelül 90 ezret kerestem.

Mikor már kezdett véget érni az ismerősi szeretet, és ezt abszolút megértettem, elköltöztem. Egy albérletben egy szobát vettem ki.

És ez a kulcs. Értelmetlen egy egész albérletre kicseszned legalább 80 ezret, amikor neked csak egy hely kell ahol nyugodtan aludhatsz, és nem baszogat senki sem.

Egy olyan albérletben amiben rajtad kívül mások is élnek ott vannak együtt élési szabályok. Mindenki azonnal elmosogat maga után, nincs olyan hogy égve hagyja a lámpát, nincs olyan hogy nem takarít. Mindenki ugyan annyit fizet ott a lakhatásért, és senki se a másik szolgája.

A 8. kerületbe költöztem, a Népszínház utcába.

És nem szúrtak le, nem raboltak ki, nem vertek meg. Egy lepukkant, gusztustalan környék, de legalább olcsóak az albérletek és így az albérleti szobák is.

40 ezret kellett így fizetnem mindennel együtt.

Ismétlem, 90 ezer körül kerestem.

Tehát maradt 50 ezer forintom.

Ebből még költöttem bérletre, ami 3500 forint.

Költöttem néha buszra, ami körülbelül ezer forint volt havonta.

Költöttem tisztálkodó szerekre, ezek kb átlagosan 3000 forintba kerülhettek. Azért nem lehet ezt pontos összegben megmondani, mert egy fogkrémet elhasználok 3 hét alatt, egy szappant egy hónap alatt, de egy 3 kilós mosóport kb 6 hónap alatt.

És magamra főztem, tehát kajához hozzávalókat is vettem. A kaja körülbelül 16000 és 20000 ezer közt mozgott. Ha ezeket összeadod, még marad is egy kevés.

Ruhára te mi a francot költesz havi 10 ezret?

Látszik nagyon kis burokban élsz a mamahotelban.

Egy átlag magyar kb fél évente vesz magának egy új nadrágot, amire költ mondjuk 10-12 ezret.

Havi 10 ezerből mit veszel? Minden hónapra egy új cipő, vagy 3 új póló?

Azóta 20 éves vagyok, Szegedre költöztem, egyetemista vagyok.

Megkértem a barátnőm kezét, tervezünk összeköltözni néhány éven belül, egyelőre feljárok hozzá Pilisvörösvárra (kb 4700 oda vissza).

Azt megjegyzem, itt Szegeden sokkal rosszabbak a diákmunkák mint Budapesten.

Budapesten simán találtam 900-1000 nettós órabért fizető munkákat, itt jó ha a 750-es nettót valahol megtalálom.

Mondjuk az egyetem sokat segít a szociális támogatással (20 ezer).

Na, még van valami kérdésed?

2018. jan. 29. 13:50
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az anyja amúgy sem engedi elköltözni és ugye az van amit az anyja mond. :D
2018. jan. 29. 14:15
 24/24 anonim ***** válasza:

így van 22-es, annyit fűznék még ehhez, hogy ugye említette, hogy a nővére külföldön van. az hogy él meg ott? gondolom ugyanígy. kivett egy szobát, és lakik 3-4 másik emberrel. sokan azt gondolják, hogy kimennek mosogatni, aztán kiskirályok lennének....k-rvára nem.

öcsém is erre a legjobb példa, ugyan egy elég jó környéken lakik angliában, de csak egy szar szobát bérel, és arra megy el a fizetése 60-70%-a.

mielőtt kiment, ugyanezt csinálta szegeden is. ott is beköltözött egy nagy lakásba 4 másik ember mellé havi 20ezer plusz rezsiért. és túlélte.

kérdezőnek túl nagyok az igényei...de mind1 amúgy, ezek csak tanácsok.

ahogy előttem szóló írja, ha el akar költözni, azt se engedné meg anyukája XD

2018. jan. 29. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!