Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak a kelet európai ember ilyen?

Csak a kelet európai ember ilyen?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy kezdjem... Magyar vagyok, magyar családdal, itt születtem, itt éltem mindig, 30 fölött vagyok már. Semmi bajom nem volt egészen a 2005-6 környékéig, vidám volt minden (vagy csak szemellenzős voltam?), aztán jött egy törés. Konkrétan Gyurcsány őszödi beszéde, a TV székház ostroma stb. Azóta úgy látom, hogy teljesen megváltozott a magyar emberek mentalitása. Azóta nincs az a nyugalom, mint amit előtte éreztem. Nehezen fogalmazom meg, de remélem értitek. Azóta folyamatosan azt látom, hogy a magyarok utálják egymást, teljesen 2-3 részre van szakadva az ország, állandóan a politika a téma, minden híroldalon 80%-ban a kormánypárt, az ellenzék szidalmazása megy, mindenki utál mindenkit, a Fideszesek utálnak mindent és mindenkit aki nem Fideszes, az ellenzékiek utálnak mindenkit aki Fideszes, meg tudná ölni egymást az ország 90%-a. A lényeg, hogy ilyen fokú gyűlöletet, egymásra köpködést, a másik ilyen magas fokú semmibevételét sárba tiprását nem láttam 2006 előtt. És őszintén szólva azon gondolkodom, hogy elmegyek innen, a családommal együtt. Nem a kormány miatt, nem a fizetések miatt, mert jól keresünk, hanem az emberek mentalitása miatt. Mindent a gyűlölet a rosszindulat, a manipuláció, a képmutatás, a manipuláció sző át, a hírektől kezdve, az alap légkörön át, a mindennapi beszélgetésekig. Mi lenne a megoldás? Tényleg el kell menni innét? Vagy próbáljam bevenni a leszarom tablettát? Hogyan? Ha mindenhonnan, mindenkitől csak a rossz ömlik... Remélem értitek.

2018. jan. 23. 07:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld, köszönöm.
2018. jan. 23. 09:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem csak a kelet európaiak ilyenek, és ez nem magyar szokás. Az igazság az, hogy legtöbb embert aki elvan, nincs gondja, boldog, az nem foglalkozik a politikával. Tudja ki a miniszterelnök, milyen pártok vannak, de nem érdekli a munkájuk, helyzetük. De egy bizonyos életkor után óhatatlanul is érintenek a témák, főleg ha már dolgozol, fizeted a számláidat. Nem a Gyurcsány beszéddel kezdődött a politikai harc az emberek között, hanem már jóval korábban.

Én 11 éve nem élek Magyarországon. Először Angliába mentem ki. Pár hónap után itt is hasonlókat tapasztaltam politika terén mint otthon. Itt is vitatkoznak( sőt verekednek) a politika miatt. Itt is szidják a kormányt. Itt is kiakadnak, hogy egyik nap még X gbp volt a benzin, másnap már 50 pennyvel drágább, persze nem jelentik be előre. Itt is megy a hiszti mindenért. Az angolok és az itt élők csak annyiban mások mint a magyarok, hogy a szemedben mosolyognak, de a hátad mögött intézkednek. Feljelentenek mindenért ( engem nem, de látom, hallom a dolgokat) Munkahelyen sem jobb a helyzet.

Pár évre volt alkalmam Franciaországban is dolgozni. Na ott is ez megy. Csak ott a franciák simán lenéznek ha nem tudsz franciául. Politikai vita ezerrel megy. Ők sem elégedettek az életükkel.

Egyébként én azt vallom, hogy nincsen nagyon rasszista az angoloknál. Az ő szemükben csak az a jó ami angol.

Szóval bárhová mész, mindenhol ezt fogod tapasztalni idővel.

2018. jan. 23. 09:50
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkibe a 3-as is beletartozik.... latod-latid, nem vagy különb, Te is csak egy hazug magyar vagy. Gyorsan belebuktál a kerdésedbe!
2018. jan. 23. 10:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha elmész, egy darabig talán jobb lesz, de ez a mentalitás nem csak itt jellemző. Amíg a dolgok viszonylag jól mennek, a gazdaság bírja, addig nem törnek felszínre ezek az indulatok, de amint jönegy krízis, megzuhan az életszínvonal, az emberek azonnal keresnek valakit, akit hibáztatni lehet. Most pedig pont az egész nyugat belecsúszóban van ebbe, magyarországon csak előbb kezdődött, mert itt eleve szarabb volt élni, mint máshol.
2018. jan. 23. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Itt Németországban feljelentett a szomszéd, mert etettem a madarakat télen. Nem nekem szólt, hogy ne tegyem, hanem feljelentett, mert összekaksizzák a teraszát, ezáltal csökkentve az ő életminőségét. Kimehetsz akárhová, ha nem lakatlan szigeten élsz, akkor mindenütt találni fogsz kicsinyes, primitív embert.
2018. jan. 23. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!