Ki hogyan küzdötte le a kisebbségi komplexusát, amikor olyan mélyen volt benne, hogy szinte mindenben legátolta? Ha valaki volt ilyenben, nagyon szívesen elolvasnám a tapasztalatait. Olyan is írhat, aki épp benne van. Mindennek örülök.
jaj olyan szépen ír az utolsó, és okosakat is.
írnia kéne neki.
Amúgy én már kb. 14 évesen észrevettem, hogy több korlátom van, mint másoknak. Pl. nem tudtam szóba elegyedni kb. senkivel. Azóta (tehát 14 éves korom óta) komolyan dolgozom magamon, és ma már egy-két szélsőséges esettől eltekintve nem nagyon lehet észrevenni rajtam, hogy "nem vagyok olyan, mint a többiek". Például erőltettem mindig, hogy beszélgessek. ha csak egy-két mondatot, akkor annyit. Ma már ott tartok, hogy a liftben is képes vagyok bájcsevejre a szomszédokkal, és észre sem veszik rajtam, hogy ez nekem valahol "nehéz". és ezen kívül rengeteg hasonló belső akadályt így küzdöttem le. pl. teljes analfabétaként elkezdtem táncolni, nem szégyelltem magam, csak arra gondoltam,hogy minden gyakorlással jobb leszek. Ma már úgy tudok táncolni, ahogy sosem gondoltam volna, fellépésem is volt közönség előtt, de tényleg nem ilyen egyet jobbra-egyet balra típusú táncról beszélünk :D És ezt a technikát alkalmazom minden ilyen területen, tehát hogy "helyzetbe hozom magam" nem szégyellek próbálkozni, és kis lépésekben haladok, minden egyes gyakorlást sikernek véve, és nem kudarcnak, ha nem sikerül. Igaz, sokáig tart, ezt elismerem, de sokmindenben szépen haladtam előre az életben, mert általában véve megtanultam, hogy ne maradjak a komfortzónámban.
"az emberek csak kényszerből ítélkeznek, hogy valamit a rossz oldalra tudjanak lökdösni, hogy ezáltal ők a jó oldalon maradhassanak"
>>> ez alaptétel. egy ember ezerszer magasabbrendűnek érzi magát, ha amásikból xart csinálhat avagy csak xarként láthatja, tudhatja, így öszöntből is törekszik arra h a másikat jelentéktelen kis senkivé alázza. ez mindennapos emberi tulajdonság, nem kell rajta kiaakdni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!