Miért van az, hogy egyes embereket haláluk utána dicsérnek, miközben életükben meg szidnak?
Egy konkrét példa, aminek hatására megszületett ez a kérdés is:
Volt egy tanárom a középiskolában, aki egy nagy alkoholista volt, rendszeresen részegen járt be órákat is tartani, már ha be tudott menni. A legtöbb diák utálta, folyton szidták, egyszer még elkezdtek aláírásokat is gyűjteni, hogy kirúgassák.
Pár napja kiírták az iskola Fb oldalára, hogy a tanár meghalt. És jöttek alatta a kommentek, hogy "egy nagyszerű embert vesztett el a világ", meg hogy "megdöbbenéssel és szomorúsággal olvastam a hírt", meg "a tanár úr volt a legjobb tanár az iskolában, a helyén keletkezett űrt nem pótolhatja senki". Ez csak pár példa.
Nem értem az embereket, miért ilyenek? Most hirtelen mitől ez a nagy pálfordulás? Eddig utálták ezt az embert.
Szerintem ez nagyon álszent dolog.
Talán az is közrejátszott, hogy nem ugyanazokat a személyeket láttad a hozzászólásoknál, mint akik benne voltak az aláírás gyűjtésben és a leírás alapján jogos utálkozásban. A hangos többségre figyeltél eddig és akik kedvelték nem igazán hallatták hangjukat ezidáig.
Vagy csak szokás szerint megy a gusztustalan képmutatás:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!