Ez miért van? Valaki tud rá magyarázatot adni?
Sokszor van itt olyan kérdés, amit egy meleg ember tesz fel. Persze jön a 2 tábor is. Akik nem szeretik a melegeket, és akik védik őket.
Nyilván ha egy ellenző, vagy akiknek ellenszenves egy meleg ember megjelenik, akkor elszabadul a pokol.
De miért van az, hogy aki ellenzi, az a világ legrosszabb embere, de akik támogatják ugyanabban a stílusban beszélhetnek arról, sértegethetik azt, aki nem kedveli őket.
Mi jogosítja fel őket erre?
Várom a véleményeket.
Mert az emberek nagy része nem képes egy intelligens, normális keretek között zajló eszmecserére.
A jelenséggel amiről beszélsz már én is találkoztam, csak nem éppen a melegeknel hanem az allatvedos posztoknal. Konkrétan arra gondolok amikor valaki kirak egy kutyát otthonról és jönnek a kommentek, hogy “ AZ IJEN EMBERT FŐBE KENE LŐNI” “VASVILLÁVAL SZURNAM KI A SZEMEIT” , “REMELEM A GYEREKET IS KIRAKJA MAJD ÉS MEGHA és társai. Tévedhetetlennek gondoljak magukat, azt hiszik mivel a “jót” képviselik bármire fel vannak hatalmazva. Közben ezek az emberek betegebbek, mint maguk az állatkínzók.
No, igen, az kifejezetten intelligens válasz, hogy "Közben ezek az emberek betegebbek, mint maguk az állatkínzók."
Az a helyzet, hogy sok emberben heves indulatokat vált ki az, amikor egy állatot bántalmaznak. Mert egy védtelen lényt tesz ki olyan helyzetnek, ami méltatlan, és ok nélkül szenvedést okoz.
De a kérdező által felvetett kérdésre válaszolva, az a helyzet, hogy általában (és a lényeg azon van, hogy általában) pontosan a nem toleráns emberek azok, akik elfogadhatatlan hangnemben reagálnak egy olyan kérdésre, ami voltaképpen közömbös kellene legyen a számukra. Mert egy teljesen ismeretlen ember nemi identitása (akivel sosem találkoznak, nem befolyásolja az ő személyes életüket semmilyen formában, önmagában nem jó vagy rossz /most az erkölcsi nézetektől tekintsünk el/) okoz agyvérzést nekik. Szerintem ilyenkor a legtöbbször a másik stílusa miatt mennek neki annak, aki ok nélkül agresszívan, láthatólag nagyon gyenge érzelmi intelligenciával, súlyos logikai bakugrásokkal, műveletlenségből megy neki a másiknak (ugye a gyakori "a bvzik miatt ilyen sok a pedofil", "a bvzik miatt lesznek a fiatalok bvzik" és hasonlók).
Nem a világ legrosszabb embere, aki ellenzi például a melegek házasságát és hasonlókat, de ugyanúgy nem kellene mindenkinek az arcába tolnia a gyűlölködését (mert itt azért erről van szó, nem arról, hogy "én nem helyeslem, de tolerálom"). Én a környezetmben azt látom, hogy a "rohadjon meg a sok köcsög" és a "bvzik nemi elmebetegek" és hasonló megjegyzések kéretlenül is elhangzanak, gyakran kihívóan, hogy ha valaki nem ért egyet, akkor azt is el lehessen küldeni a búbánatos p.csába, míg az ebben a témában (is) toleránsabbak valahogy nem erőlködnek azzal, hogy mondjuk egy hír miatt mindenkivel tudassák a saját nézeteiket.
"Az a helyzet, hogy sok emberben heves indulatokat vált ki az, amikor egy állatot bántalmaznak."
A gond nem azzal van hogy védenék az állatokat, az nagyon helyes, a probléma ott kezdődik hogy a szemükben az állatoknak több joga van mint az embereknek. A normális, épeszű állatvédőkkel egyet tértek, de azokkal nem akik bántalmaznának egy másik embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!