Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy a lányok,...

Miért van az, hogy a lányok, ha vannak körülöttünk, akkor hellóval köszönnek, de kettesben sziával?

Figyelt kérdés
Mert a szia az közvetlenebb, és nem szeretnék, ha mások azt feltételeznék, hogy van köztünk valami? Ti vettetek észre ilyet?

2018. jan. 10. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Változó, hogy épp melyiket használom, ami épp előbb jön. Illetve ha több ember van ott, és tegeződünk, akkor úgy köszönök, hogy "sziasztok".
2018. jan. 10. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Én általában annak köszönök sziával (legyen az fiú vagy lány), akit közelebbről/régebbről ismerek. Meg persze ha valaki szimpatikus, mint személy nem pedig mint a másik nem. A helló köszönést az esetek nagyrészében valóban a távolság megtartása érdekében használom, de nem azért, hogy ezzel a külvilág felé jelezzek, hanem elsősorban annak a személynek akinek így köszönök. Ez egyfajta jelzése annak, hogy eddíg és ne tovább, azaz "Közösségbe vagyunk fogd vissza magad!'De olyan is előfordulhat, hogy épp sietek valahova azaz nem akarok szóba elegyedni az illetővel.

L

2018. jan. 10. 20:16
 3/7 A kérdező kommentje:

Első: Persze, ha többen vannak, akkor illik mindenkinek köszönni, de az olyan esetekről beszéltem, amikor a másik fél csak engem ismer a társaságból, és amikor elhalad, akkor csak köszön nekem, nem áll le beszélni.

"eddíg és ne tovább, azaz "Közösségbe vagyunk fogd vissza magad!"

Vagyis, ha neked nem szimpatikus/nem ismered régebbről, akkor nem szeretnéd, hogy ő úgymond közelebbiként kezeljen(?) Nem párkapcsolati, hanem baráti tekintetben.

2018. jan. 10. 20:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, én pl. a helló-t gyakran használom a sziasztok helyett (tehát több megszólított esetén), főleg mert az utóbbi sokkal közvetlenebb és lehet a csoportban olyan, akivel nem vagyok olyan viszonyban.
2018. jan. 10. 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a köszönés különböző formáinak. Szia, helló, mindegy. Öcsémnek szoktam úgy köszönni, hogy cső, de csak neki. Akivel meg nem egyértelmű, hogy tegeződjünk vagy magázódjunk, mert ő is összevissza köszön, hol így, hol úgy, annak meg csak annyi, hogy üdv vagy szép napot.
2018. jan. 10. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Általában sziát köszönök a barátoknak, aki tetszik, akiket régebben ismerek. Hello-t évfolyamtársaknak, nem szimpi embereknek/amikor ez jön a számra akkor kb bárkinek.

Nálam vannak olyan emberek, akiknek mindig sziát, olyanok, akiknek mindig hellot, akiknek legtöbbször sziát, de becsúszik a hello is, meg, akinek hellot szoktam, de, ha úgy adódik kap egy sziát.

Ha mondjuk van 2 fiú, és mondjuk elköszönök, akkor vagy azt mondom, hogy sziasztok vagy kb ezt.: Hello Joci, szia Dani!, és ebből lejön, hogy a kettő közül Dani volt a szimpibb.

2018. jan. 10. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Gondolom, ez emberenként változik, de a "hellót", én sem érzem olyan közvetlennek, mint a "sziát".
2018. jan. 11. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!