Hogyan kell nyitottnak, szabadelvűnek, szabadszelleműnek lenni?
Figyelt kérdés
Milyen az,aki ilyen?#előítélet #másság #tolerancia #szabadosság #nyitottság #konformizmus #szabadelvűség #szabadgondolkodás
2018. jan. 9. 23:25
1/10 anonim válasza:
Elnéző, megértő, toleráns... Kicsit olyan mint a Jézus volt anno ha létezett. De nem keverendő össze a kultúrbalossággal és a PC-vel
2/10 anonim válasza:
Talán elfogadó meg empatikus sőt altruista is. A világ legnemesebb emberei olyan karakterjegyekkel rendelkeznek amiket felsoroltál a kérdésedben
3/10 anonim válasza:
Amúgy meg úgy ahogy Dr Schiffer András
4/10 anonim válasza:
5/10 anonim válasza:
Szerintem az alapja az, hogy észreveszed, hogy nem csak az a normális a világon, ami te vagy. Tehát, itt a leggyakoribb példa: a heteroszexuális emberek gyakran nem tudják elfogadni a homoszexualitást (és egyéb nemi vagy bármilyen identitásokat), mert ők nem azok. Vagy mondjuk, attól, hogy én nem tudom mozgatni a füleimet, K. Réka még igen. Aztán ugye erre jönnek a fentebb felsorolt tulajdonságok. :)
6/10 A kérdező kommentje:
#5 Én ismerek valakit,aki elítél minden más rasszt,nemzetet,vallást,stb. Csak mert az más,gyakran hallani ehhez hasonló mondatokat:"a feketék csak lopnak"stb.
2018. jan. 11. 19:45
7/10 anonim válasza:
Kérdező, igen, erről beszéltem fent is. Attól lesz valaki nyitott, toleráns, satöbbi, ha elfogadja, hogy nem csak az a normális, ami benne/rajta megvan. Ebben az esetben azt kell megértenie, hogy a más nem keverendő össze a rosszal.
8/10 anonim válasza:
5-ös és 7-es vagyok:
Én például anyai ágról zsidó vagyok, és egyáltalán nem felelek meg a sztereotípiáknak. Nem sajnálom odaadni a hajléktalannak a maradék aprómat, nem sajnálok csokit venni a barátaimnak, ha rossz napjuk van, vagy csak úgy, nem akarok világuralomra törni, nem akarok politikus vagy bankár lenni.
Azt is jó tisztázni ebben az esetben, hogy a sztereotípiák nem rossz dolgok, ezek útmutatók, tehát kellenek. De ezek alapján élni és ítélkezni viszont az.
Nem vallások, identitások, foglalkozások, fajták, életkorok vagy testek vagyunk, hanem emberek.
10/10 anonim válasza:
Nagymértékű elfogadás és a gondolkodásmód kiterjesztése kell hozzá. Én is amennyire csak lehet szabadelvű, szabadszellemű vagyok. Nem kötöm konkrét tárgyakhoz a világ megismerését, hanem szeretem mindenben az átfogó összképből levonni a magam konklúzióit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!