Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak pszichopata gondolatait...

Vannak pszichopata gondolataitok? Érzitek néha magatokat pszichopatának?

Figyelt kérdés
Amikor egyszerűen eltűnnek az érzések, és átveszi a helyét a racionalitás, az ego, valami más energia. Ami rossz, de megszabadít az érzelmek korlátjától, az empátiától. Szoktatok ilyet érezni? Milyen érzés?

2017. dec. 28. 17:37
1 2
 11/12 anonim válasza:
Mivel én pszichopata vagyok ezért nem igazán tudom milyen érezni de nem voltam mindig is ilyen. Kiskoromba még voltak érzelmeim de akkor sose voltam nagyon boldog szóval én csak annyit tudok mondani hogy élvezem hogy ilyen lettem. Örömmel tölt el az a látvány hogy míg mások sírnak/megijednek/szenvednek addig én csak ülök és egy kisebb mosolyt varázsolók számra látva ahogy ők szenvednek és én ilyeneket nem fogok tudni érezni vagy ha tudok is akkor azokat a pillanatokat élvezni fogom.
2018. jan. 5. 16:46
 12/12 Szeder Katalin ***** válasza:

Kezdem felfogni, hogy itt kétféle lelkiállapotról (ami több, mint gondolat) van szó. Az egyik, amikor az érzések dominálnak, a másik, amikor az ésszerűség, a racionalitás. Szerintem az érzések uralta hangulat rövid távon, a helyzet, a kapcsolat ésszerű áttekintése hosszabb távon jellemző. Érzése és helyzete válogatja, mikor melyikre van szükség, és minden ember képes (jó esetben) mindkettőre, ettől még senki sem pszichopata. Magát a pszichopátia kifejezést azokra a személyekre alkalmazzák, akikben a külső hatások gyakran depresszív és/vagy indokolatlanul boldog hangulatot váltanak ki. Aki mindenért a külvilágot hibáztatja és akarja megváltoztatni agresszív vagy intrikus formában, arra azt mondják, hogy szociopata. Persze, a hajlam mindegyikünknél mindkettőre megvan, genetikus, de főleg környezeti irányultság (esetleg valamilyen kora gyermekkori élmény is) határozza meg, kiben melyik mikor és hogyan válik uralkodóvá. A racionalitás, ami a mérleg másik súlya, épp azért kell, nehogy túláradó érzéseinkkel keresztbe tegyünk magunknak.

Tehát: patája a lónak van, meg állítólag az ördögnek, mi meg emberek vagyunk!

2018. jan. 7. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!