Ma van karácsony. Rettentően megsértett a barátom. Mit tegyek?
Az én párom sem a legjobb ajándékozó. Erre akkor jöttem rá, amikor nyíltan elmondtam neki, hogy minek örülnék, mégsem azt kaptam. :-) Az első 2-3 "rossz ajándékozós" megmozdulása még szemet szúrt, de mivel az év többi napján bizonyítja/érezteti, hogy szeret engem és bármit megtenne értem, ezért nem érdekelnek az ajándékai. A szándék a fontos. Tudja magáról, hogy nem a "kötelező" ajándékozásra termett, ezért már az ő családját is rám bízza minden évben. :-) Én választok, és többé-kevésé együtt fizetjük (inkább ő szokott) a két családnak az apróságokat.
Hogy te mit tegyél? Ha máskor érezteti a párod, hogy szeret, és nincs más probléma köztetek, akkor fogadd el, hogy ő ilyen. Esetleg beszélgethetsz vele arról, hogy kis apróságokkal ő is kedveskedhetne olykor, ha vendégségbe mentek.
Ha nem csak ez a gond van, akkor beszélgessetek egymással.
Te majd jövőre viszonozd a figyelmességét, családjának semmit, neki meg adj két számmal nagyobb alsónadrágszettet, micimackós mintával.
Ezt a sok “beszéld meg, mondd el neki, mutass rá konkrétan” választ nem értem. A férfiak fogyatékosok, akiknek 3 év után mondani kell, ha nem szeretem a mesét, a méretem meg nem XS-es, és ha az egész családom vesz neki valamit, akkor azt viszonozni illik? Szegény kicsi fiúk annyira butuskák, hogy maguktól ezekre nem jönnek rá, nem veszik észre? Mik vagytok ti, életképtelen ösztönlények?
Én írtam, hogy kommunikálni kell... Nemtudom. Én úgy nőttem fel, hogy természtes volt megbeszélni a dolgokat előre a családban és nem utólag duzzogni, meg fújni egymásra, de persze lehet ez a rossz taktika. Nálunk nem olyan egyértelmű kiknek veszünk ajándékot és mit. Kivel beszéljem meg, ha nem a párommal? Avagy miért ne puhatolózzam ki egy beszélgetés keretein belül, hogy minek örülne?
Lehet a kérdező csípi amúgy a mesét, a párja meg szimplán csak béna az ajándékokkal, ránézésre azt gondolta jó méret, mit tudom én. Férfi... Ez azért közel sem kéne, hogy válóok legyen, meg három napos durcázásra adjon okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!