Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tiltják be vagy...

Miért nem tiltják be vagy veszik őrizetbe az ilyen kamu adománygyűjtőket?

Figyelt kérdés

Tegnap amikor mentünk haza ünnepelni, meg ma délelőtt is belefutottunk ilyenekbe.

Gyűjtést szerveznek ilyen-olyan-amolyan szervezeteknek, kórházaknak, stb.

Amikor rákérdeztünk, hogy honlap, a szervezet/kórház számlaszáma, vagy ilyesmi, természetesen ment a kifogás, a hárítás meg utaljuk neki vagy adjuk oda készpénzben, és majd ő továbbítja. Nem adtuk semmit egyiknek se, és mindegyik vágta a pofákat, volt, aki be is szólt meg sóhernek nevezett.

De az ilyeneket miért nézik el? Miért engedik, hogy gyanútlan embereket átverjenek és lehúzzanak pénzzel? Ha valaki kicsit jártas ilyenekben, akkor fel tud tenni 2-3 kérdést, amikből egyből kiderül, hogy kamus-e az illető, vagy sem.

2017. dec. 25. 12:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknél már csak azok az egyszemélyes kéregetők, meg hajléktalanok jobbak, akik azt hiszik, hogy az átlag ember olyan egyszerű, mint az asztallap.

Amikor a buszra vártam, egyszer csak odajött valami kéregető, hogy adjak neki pénzt, mert a gyerekének a szívgyógyszerére kell. Megkérdeztem melyik gyógyszer, mert ha tényleg az kell, akkor elmegyünk közösen a gyógyszertárba (ismertem a szívgyógyszereket). Erre kb kiakadt, hogy adjak már pénzt, mi közöm van hozzá, melyik gyógyszer az.

Mondtam, van ismerősöm a kardiológián (tényleg van), felhívhatom, és tud segíteni. Erre legyintett egyet, káromkodott, és elment. Én meg visszaszóltam neki, hogy nézze a saját anyját ennyire hülyének, és remélem ilyen attitűddel senki sem segít neki.

Pofám leszakad.

2017. dec. 25. 17:05
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11

Ja ilyet anyámmal is csináltak. Lejárt vényt lobogtattak az orra előtt, mikor erre rámutatott jött a büdösrncozás, ilyenkor bukik ki, hogy valójában miért is csúszhattak le.

Én azoktól a genyóktól vagyok rosszul, akik ilyen egyszemélyes gyűjtők, van valami kamujegyzet a kezükben és iszonyúan parasztok.

2017. dec. 25. 17:36
 13/18 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon sok helyen el sem jut az adomány a rászorulókhoz. Ismerősöm mesélte, hogy az osztálytársának az anyukája is egy ilyen helyen dolgozott, és az összegyűjtött konzerveket lelkiismeret nélkül hazahordták a dolgozók. De sorolhatóak lennének a hasonló esetek, a ruhagyűjtő konténerből sem a rászorulókhoz kerül elsősorban a ruha, hanem eladják.
2017. dec. 26. 18:18
 14/18 anonim ***** válasza:
29%

Egy kérdés: Ha tudod, hogy kamu emberek, Te miért nem emelted meg a telefont s hivtad rájuk a rendőrt vagy bármi más?

Szerintem ezzel le van zárva a "miért" kérdésed.

Sokan csak elmennek mellettük, adnak nekik stb, de senki nem lép, mert nyomorékul kussba vannak azok, akik látják és felháborodva mesélgetik. :)

Miért nézik el?

Te se tettél semmit. XD

Akiket meg át lehet vágni azok meg is érdemlik, mert agyatlanok.

Pénz pedig mindenkinek kell:

Valakik dolgoznak, valakik lopnak/lenyúlnak, valakik behúzzák a marhákat ...stb.

Én simán levegőnek nézem az ilyeneket, mert igaz: Ha valaki ostoba, arról saját maga tehet.

;)

S szerintem ezt a kérdést olyannak nem kellene feltenni, aki háborog, de a telefont is luxus volt megemelni.

:D

2017. dec. 27. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:
29%

Ne haragudj, ha szókimondó vagyok, de ezek tények.

Kellemes ünnepeket! Üdv!

2017. dec. 27. 20:16
 16/18 anonim ***** válasza:

Rühellem én is az ilyeneket. Folyton megállítanak azzal, hogy fogadjak el ajándékba valami könyvjelzőt, naptárt stb, aztán utána jönne a rizsa, meg a legombolás. Persze onnantól, hogy azt mondják, hogy ajándékba adják a könyvjelzőt, és nyújtják felém, mindig megfogom, és amikor vissza akarják rántani, én erősebben rántom, így elmegyek vele. Persze nem mintha annyira kéne nekem, csak hogy addig, amíg velem veszekednek, addig sem csalnak.

[link]

2018. máj. 22. 22:12
 17/18 anonim ***** válasza:

"Akiket meg át lehet vágni azok meg is érdemlik, mert agyatlanok."

Ezzel a normális alapítványokat rövidítik meg, hiszen nekik szeretnék adni a pénzt. Később nekik sem adnak, mert nincs már bennük bizalom.

2018. máj. 22. 22:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy a hozzászólásom, amiben kifejtettem, hogy engem egy cég kimondottan ezért fizetett egy időben el lett távolítva...
2018. máj. 23. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!