Hogyan tudnék magamon változtatni?
23 éves lány vagyok, és egyre inkább elgondolkodom, hogy változnom kéne sok mindenben. Azt tudni kell, hogy rossz gyermekkorom volt, fiatalként nem voltak barátaim, a mindennapjaim része volt a kiközösítés, milyen a ruhám, milyen a hajam, stb. Amióta "felnőttem" és párom lett, kicsit helye billent az önértékelésem.
Jelenleg nem gondolom, hogy rosszindulatú ember lennék, és kárt akarnék okozni a körülöttem lévőknek. De mostanában sok konfliktusom volt, és pár olyan vissza jelzés, amik erre utalnak. Hogy sokmindent félre értek, és magamra veszek ok nélkül, ezeken megsértődöm, azt gondolom hogy bántás, pedig nem. A párom is sokszor mondja, hogy nekem már semmit se lehet mondani. Sokszor megkapom, hogy ne gondoljak mindent túl. Továbbá ezt így senki nem mondta hogy gonosz lennék, de utaltak rá, hogy lehetnék kedvesebb. Ez érdekes, mert ugyan nem sok barátom van, de azok igaz barátok. Velük nagyon jól kijövök. Kedves vagyok velük, segítek ahogy tudok, mindig a javukat nézem. De pl. az egyik legjobb barátnőm is mondta már, hogy nem őt, de más körülöttem lévő személyeket (nem barátot!) meg tudok úgy bántani, hogy észre se veszem. Vannak beszólásaim, amiket nem is veszek észre. A munka helyemen a kollégám (ketten vagyunk) egy igazi angyal. Tényleg. És oké, nem kell mindenkinek egyformának lenni, de mióta együtt dolgozunk (4 hónapja) rossz embernek érzem magam. Gonosznak, egy nem kellemes személynek. Tényleg így lehet? :( És ha igen, hogy tudnék ezen változtatni? Bekerültem egy egyházi közösségbe, ott egyértelműen mindenki kedves, egymás javát akarják. Én mellettük tényleg nem tűnök túl kedvesnek. Hogy lehetnék jobb ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!