Miért van itt ilyen sok karácsony ellenes ember? Mi bajotok van a karácsonnyal?
Én szeretem a karácsonyt, de mi nem ajándékozunk. Ajándkékozás a gyerekeknek van. Soha sem szerettem ezt a veszek valamit mert karácsony van és ezért vennem KELL ajándékokat. Ha ajándékozol akkor azt szívből tedd és nem azért mert ez valami elvárás. Nekem a hangulat miatt tetszik a karácsony. Minden szépen kidíszítve, fények, karácsonyfa, vásár, sütemények, karácsonyi illatok...
Csak mert egyesek nem szeretik a karácsonyt, attól még nem kell másokba belekötni és az ő hangulatukat rontani. Ha valaki kellemes ünnepeket kíván, akkor miért kell leugatni, hogy ő ateista és amúgy is utálja a karácsonyt szóval neki ne kívángassanak kellemes ünnepeket. Nem lehet csak egyszerűen azt mondani, hogy köszi neked is és mész tovább?
Igen, az egyik legszebb időszaka LENNE az évnek, DE.
Valamikor régen a szeretet ünnepét jelentette. Ha szétnéztek, mi maradt ebből mára? A rohanás, ész nélküli költekezés és giccs ünnepe, amikor az ember az egész éves elhanyagolás után pár nap alatt ajndékokkal akar behozni mindent.
Szerencsésnek érzem magam, hogy nem ebben a helyzetben vagyok, és a karácsony nálunk még mindig azt jelenti, amit kellene.
Én kifejezetten szeretem a karácsonyt az összes giccsességével együtt, de megértem azt is, aki nem. Az engem is zavar, hogy már októberben karácsonyi akciók és zenék vannak mindenütt (sőt, plázában dolgoztam, és októbertől február végéig!!!! ugyanaz az 5 karácsonyi szám ment végig... hát rohadt idegesítő volt, na), sok helyen ha nem veszel karácsonyra x Ft értékben másnak ajándékot, szar vagy...
és lehet azut mondani, hogy lehet máshogy is... a szűk családodban pároddal talán. De vannak sajnos hozott rokonok is, akiket nem tudsz megváltoztatni. Kicsi koromban én is rühelltem az apai rokonoknál szokásos kötelező kamu Colgate-reklám-mosolyos jópofizós pofaviziteket, amikor jól tudtam már 14-15 évesen is, hogy nagybátyám és nagyanyám karöltve próbálják kisemmizni a mi családunkat az örökségből, de ha eseteg megszólalok, hogy ez nekem nem szimpi, apám elver otthon, mert így illik... 18 év alatt meg azt kell tennem, amit a szüleim mondanak, ugye, mert ők tartanak el. Ha meg elköltözik az ember otthonról, ugye jönnek a hozott rokonok, anyós-após, sógorok. Nekem szerencsém van ilyen téren, de másnak nem :(. Simán hótt stresszes lehet az egész.
Plusz nem mindenkinek ízlése a karácsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!