Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kell nyitottnak,...

Hogyan kell nyitottnak, szabadelvűnek, szabadszelleműnek lenni?

Figyelt kérdés

2017. dec. 9. 23:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Arról beszélünk, hogy szerinted feltehetőleg autista vagy asperger szindrómás volnék :))) Pedig csak egy pár soros választ láttal tőlem, igen semmit se tudsz rólam :))) Épp ez az, egy dologról van szó, mégis személyeskedtél :)) Gratulálok tényleg.
2017. dec. 10. 08:03
 12/22 anonim ***** válasza:
Ne csináljátok már :D peace van
2017. dec. 10. 08:51
 13/22 anonim ***** válasza:
41%

Egyszerűen.

Én 4 rózsás, légkeveréses gáztűzhelynek tartom magam.

Mellette foxszexuális vagyok.

Ennyi.

2017. dec. 10. 09:44
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Sokan a szabadságot a szabadossággal keverik.

Eldönthetem, hogy mondjuk zenével akarok-e foglalkozni vagy meg akarom mászni a Csomolungmát. A szabadság abban áll, hogy senki és semmi nem dönti el helyettem, hogy "márpedig te zongoraművész leszel". De amint döntöttem, máris megjelenik a határ, amit egyszerűen nem tudok ledönteni. Ha zongorista akarok lenni, naponta több órát gyakorlok, ha hegymászó akarok lenni, akkor is: eljárok falat mászni, hegyet mászni. A kettő együtt nem megy, annyi kapacitásom nincs. Megtehetem, hogy zongorázom és hegyet is mászok, de akkor nem leszek zongoraművész és nem is jutok el a Csomolungmáig. Mindkettő megmarad hobbinak, stresszoldónak. Ha ezt el tudom fogadni, ez is egy lehetőség, akkor majd valami másban teljesedem ki.

A szabadsághoz hozzátartozik a felelősség, a döntésképesség és a lemondásra való képesség.

A szabadosságban ezzel szemben nincs felelősség, lemondásra való képesség, és gyakran a döntésképesség is ingatag lábakon áll. A döntés egy illúzióba vetett hiten alapul, például: akkora zseninek képzelem magam, hogy egyszerre lehetek zongorista és hegymászó, a karrierem csúcsán pedig a Fantasie Impromptu-t játszom az Everest tetején. Egyiket sem tudom felelősségteljesen végezni, mert csak kóstolgatom, ráadásul illúzióba ringattam magam. Amikor aztán kudarc ér, a felelősség hiánya miatt megint a szabadosságot veszem elő, és keresek egy rajtam kívül álló bűnbakot. Sokszor a bűnbak azoknak az embereknek a csoportja, akik korábban figyelmezettek, hogy kemény fába vágom a fejszémet.

A nyitottság pedig arra jó, hogy képesek legyünk megkülönböztetni a valóságot az illúziótól. Nyitottnak lenni nagyjából olyan, mint meglátogatni egy múzeumot. Nézelődünk, ismerkedünk, viszont nem nyúlunk semmihez. Ha tetszik, amit tapasztalunk, szabadon dönthetünk, hogy elindulunk-e a kiállításrendező poszt felé, ahol már felelősségteljesen bele is nyúlhatunk a kiállításba. Vagy ha nem, másik múzeumba látogatunk. A szabados ember ezzel szemben azt hiszi, a szabadság az, hogy ha olyan kedve van, szelfizhet az antik szobor nyakába ülve.

2017. dec. 10. 15:47
 15/22 anonim ***** válasza:
A pár soros válasz által jutottam erre a következtetésre. De nem komolyan írtam, mindegy...csak szemléltetni akartam valamit
2017. dec. 10. 17:01
 16/22 anonim ***** válasza:
Én úgy lettem az, hogy egész gyerekkoromban zaklattak olyan dolgok miatt, amikkel a világon sekinek sem ártok, illetve másoknak még csak közük sincs (vagy kéne legyen) hozzá. Emiatt nem is annyira nyitott lettem, hanem megundorodtam a korlátoltságtól és a nyerő helyzetben (többségben) lévők öntudatlan arroganciájától.
2017. dec. 20. 22:56
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
Fogadd el a másságot és élj úgy ahogy te akarsz,addig amíg más szabadságát nem korlátozod!
2017. dec. 31. 03:12
 18/22 anonim ***** válasza:
28%

#14 Te nyomorult,mi mindenki azt csinál,amit akar,amíg más szabadságá nem korlátozza!

Nekem más ne mondja meg,mit csinálhatok!

Ui.:A jó édes nénikédnek okoskodjál így.

2018. jan. 1. 22:42
 19/22 anonim ***** válasza:

1#, Tévedés. Ez tanítható. Én is, és tanítványaim is élő példák erre.

Ahogy minden, ez is elmád része, így változtathatö.

Meg kell figyel, milyen vagy s milyen akarnál lenni. Ezt elmagyaráznod magadnak, megértened. Ha elég mélyen megérted, megváltoztattad a hozzáállásodat is.

Írj rám ha konkrét segítséget szeretnél.

2018. febr. 17. 05:24
 20/22 anonim ***** válasza:
Tudatosítsd magadban, hogy az életnek alapból nincs értelme, ami jó dolog, mert nem kell egy bizonyos módon élnünk ahhoz, hogy adott célt teljesítsünk, hanem semmi sem számít igazán, ezért te adhatsz értelmet a saját életednek, vagyis azt csinálhatsz amit akarsz (a következményeket figyelembe véve).
2018. márc. 2. 06:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!