Gimiben tényleg nem tudtam volna ennyit tanulni?

Az ember agya folyamatosan fejlődik, és ezzel együtt maga a személy is úgymond érik, mint a gyümölcs. Természetes az, hogy gimiben nem olyan nehéz az anyag, nem is kérnek olyan sokat, mint egyetemen, mivel minden úgy van kiszámítva, hogy az adott korosztálynak megfelelő legyen. Én csak az egyszerű matek számításokból vettem ezt észre. Később érő típus vagyok, ezért nekem sokkal több időbe telik felfogni valamit. Ugyanaz a matek feladat, aminek a megoldását kilencedikben képtelen voltam felfogni, pár évre rá simán megoldottam. Anatómiával ugyanez a helyzet. Mivel ott is mindent össze kell kapcsolj mindennel, nem biztos, hogy ez sikerülni fog 12. végén. Lehet, hogy több időre van szükséged, hogy megértsd, és felfogd.
Meg aztán, mire elkerülsz az egyetemre, jobb esetben tudod, mit akarsz, ezért komolyabban odaállsz elvégezni a feladataidat.

A középiskolát/gimit a leggyengébb tanulónak is el kell végezni, úgy van kitalálva az érettségi is, hogy a minimumot egy kis energia befektetéssel mindenki el tudja érni.
Lásd matek érettségi első fele, rövid, egyszerű feladatok 2 pontért kb. Akiknek nem mennek a nehezebb feladatok, annak is simán megoldható az első fele, ha készül rá.
Nem az a cél, hogy csak a legjobbak mehessenek át, hanem hogy kb mindenkit átrugdossanak, mindenkinek meglegyen.
Egyetemen nem kötelező ott lenni, nem is fognak pátyolgatni és segíteni semmiben.
A kettesért is többet kell tanulni sokkal, mint egy gimis ötösért.
Sokszor direkt úgy lövik be az oktatók a feladatokat és a ponthatárokat, hogy azért ne menjen át mindenki, maradjanak jövőre is, ne legyen túl könnyű.
Ilyen gimiben elképzelheteten, akkor is átrugdosnak évvégén ha nem érdemled meg.
Egyetemen ha szarrá tanultad magad is megbuktathatnak.
Sokkal nehezebb, összetettebb.
Olyan dolgokra is megtanít, amik hasznosak lehetnek később.
Én is inkább egyetemet végzett embert alkalmaznék, ha nehezebb feladatokról van szó, valahogy jobban bíznék benne, hogy beletanul és meg tudja csinálni.
Persze vannak egyetemen is totál hülyék és középsuliból is vannak akik okosak, tehetségesek és nem mennek egyetemre.
Általánosítás, de többnyire igaz, aki elvégzi az egyetemet, annyira rossz nem lehet.
Bár itt sem mindegy milyen egyetem és milyen szak.

Utolsó vagyok
Azokra értettem, akik érettségi után semmit nem tanultak már.
Akiknek szakmájuk van, azokban már jobban bíznék

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!