A tehetség és a szorgalom miért nem jár együtt?
Mert facebook/tinder/gyakori stb stb.
A sikerhez a tehetseg kb 5%, a tobbi a szorgalom kene legyen, de a legtobb ember keptelen egy dologra hosszabban fokuszalni, ha netkozelben van (vagyis az ebrentoltott orai 100%-aban)..
Tehetség. Hát hogyne. Ki a franc hiszi még mindig el, hogy ilyen létezik?
A szorgalom szüli a "tehetséget". Mindenki ugyanolyan tudással születik. Az, hogy pistike 6 éves koráig csinált valamit (ki tudja mit), ami miatt jobb a fociban való érzéke mint neked (mert te meg másban vagy jó, mert mást csináltál addig), nem jelent semmit.
Nincsenek tehetségek. Szorgalmas, törekvő emberek vannak. Meg az ellentéte. A szánalmas.
A szorgalmas is relatív persze. Mert van, aki mindig jobb. Igen. Neki a szorgalom nem napi 4-5 óra gyakorlást jelent, hanem 8-10 órát. De mi van azzal, aki nála is jobb? Még több óra barátom. Olyan is van, aki fogékonyabb dolgokra. Miért? Mert ő gyakorlati folyamat közben rájött valamire, amire te nem. Azzal könnyebben halad. De erre te is rájöhettél volna. Ez megint nem tehetség kérdése.
Biztos vannak tehetséges emberek ahogy a genetika más úgy az érzékek is.
Attól hogy valaki nem hiszi...
Csak pl. Én nem vagyok zseni de én semmit nem foglalkoztam a matek Kálmán általánosban más meg külön tanárral is 2 3 as volt.
Vagy a tehetség és a genetika. Ha ezek nem lennének akkor miért nem egyenlő arányban vannak fekete és fehér sprinterek?
Biztos hogy van tehetség mint ahogy genetika is.
Hát, én egyáltalán nem vagyok szorgalmas (otthon maximum az írásbeli házit csinálom meg, van, hogy azt se), mégis kitűnő vagyok majdnem mindenből (irodalom, rajz, fizika, matek négyes, többi kitűnő).
Tavaly az összes bioszórát átaludtam, és úgy lettem ötös, más meg épphogy átcsusszant kettessel, hiába figyelt. :D
Kémiától is szinte mindenkinek gyomorgörcse van, én pedig kitűnő vagyok belőle, pedig nem szoktam különösebben készülni az órákra (egyedül kémián figyelek, mert az legalább érdekel).
Nem tudom, hogy ezt minek lehetne nevezni, de annyit elárulok, hogy sosem magolok, hanem ha valami érdekel, azt onnantól fogva tudni fogom. Ami meg nem, hát, azt nem is tudom sem bemagolni, sem megtanulni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!