Miért utálom a pénzt és a drága dolgokat?
Mi lehet az oka annak, hogy ilyen spórolós fiatal lettem, annak ellenére, hogy a szüleim nem kifejezetten azok? Nem szórják a pénzt, de vannak igényeik. Én viszont minden esetben többször meggondolom, hogy megvegyek-e valamit, sajnálom a pénzt a márkás ruhákra és egyéb drága tárgyakra, egyedül élményre vagyok hajlandó költeni, amúgy mindig megkeresem az olcsóbb megoldást. De zsugori sem vagyok, ha úgy van, adok kölcsön a barátaimnak, veszek nekik ajándékot és alap dolog, hogy elosztjuk a költségeket vagy viszonozzuk a meghívást. Sőt, ilyen esetekben szeretem fizetni a saját részemet, nem szeretem ha meghívnak, lelkiismeret-furdalásom van ha drága ajándékokat kapok, abszolút nincsenek ilyen igényeim, férfiakkal szemben sem. Pl. ha elvisz valaki vacsorázni, csak azért engedem, hogy meghívjon,mert tudom, hogy ez az etikett és a férfiaknak ez is egy olyan dolog, ami úgymond büszkeséggel tölti el őket, főleg a kapcsolat legelején. Sosem akarnék igazán gazdag lenni és nagyon utálom az érdekembereket, akik a még több pénzért kihasználnak másokat.
Honnan eredhet ez az egész?
Látszik, hogy nem ismertek, nem szokásom fényezni magam, sőt...se baj.
Gondoltam arra, hogy azért, mert egyik családtagom pénz miatti vita miatt szakította meg a kapcsolatot a családdal, de végülis előtte is ilyen voltam. Az átlag pedig szerintem az előttem szóló válaszoló, nem gondolom magam jobbnak vagy rosszabbnak nála, sem különlegesnek, csak ahogy magam körül látom, nem ez a megszokott, ennyi.
A pénz egy egyszerű eszköz. És imádom. Pontosabban azokat a dolgokat imádom, amit megkaphatok érte. Szerencsére nem kell megnéznem mire mennyi megy el. Van megtakarításom is, biztonságban, a többit miért ne élvezzem ki ha már lehet? Egyszer élünk, miért kellene fukarkodnom, gyűjtögetnem? Azért van, hogy költsem. Aki szerint a pénz nem boldogít, az nem tudja hol kell elkölteni!
Akkor én most nagyon rossz vagyok? A fenébe... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!