Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha "beakadt a lemez" hogy...

Ha "beakadt a lemez" hogy jöhetünk ki a spirálból?

Figyelt kérdés
Szólsz valamiért valakinek, újra meg újra. Először szépen, viccesen, csipkelődve, aztán már kevésbé szépen, végül már kifejezetten idegesen. Nem egy alkalomra gondolok, hanem hogy valakinek újra meg újra el kell ugyanazt mondani, mondjuk a tesódnak, hogy ha együtt kell elindulnotok, akkor ne kelljen már mindig rá várni, vagy mondjuk a nagyi teszi szóvá a lakásban koszos cipővel járkálást, az ok mindegy, még az is mindegy, hogy a másik ezt miért ignorálja, miért teszi szántszándékkal azt, amiről pontosan tudja, hogy üvöltés és vita lesz belőle... a fő kérdésem az lenne, hogy hogy lehet az ilyen ördögi kört megtörni, hogy lehet a renitens családtaggal valahogy békésen elsimítani a dolgot, ha a “beszéld meg vele” nem működik, mert csak felnyüffent, hogy “már megint ezzel zaklatsz” és a továbbiakban oda sem figyel? Valakinek sikerült már megtörnie ezt a viselkedésmintát?
2017. nov. 30. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem változott, mivel a másikban a változásra valo hajlandoság szikrája sem volt meg. Ennyi, én innentől kezdve szartam rá, ha elkésik elkésik, én nem vártam rá (exem notorikus késö volt), magyarázkodjon ö.
2017. nov. 30. 13:52
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

NEm játszodd a megszokott lemezt, hanem mondasz valami oltári hülyeséget, vagy csinálsz valamit, ami nem megszokott.

De bármi jó, ami nem a"normál" dolog, meghökkentö vagy vicces vagy akármiért felhívja a figyelmét.

Pl. a együtt kell(miért is) elindulni, és nincs kész, akkor egyszerüen otthagyod és mégy.

Nálunk volt ilyen, én vittem öt is autóval dolgozni, és sokszor miatta késtem el. Egyszer aztán elegem lett és közöltem, legközelebb A megadott idöontban idnulok, akár ott van, akár sem. Természetesen NEM volt ott - és csak nézett, amikor nem talált, mire elökerült. Attól kezdve képes volt idöben elkészülni.

A koszos cipö a lakásban - a cipöt tedd pl. az ágyába.

A “már megint ezzel zaklatsz”-ra válaszként az ölébe öntesz egy pohár vizet, vagy egyszerüen sikítasz egy hatalmasat, stb.

2017. nov. 30. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van. A párom is ilyen elég szerencsétlen típus, mindig késett amikor én már indulni akartam. Aztán szépen elindultan nélküle ő meg nézett és futott utánam mint egy hülye aki nem tudja miről van szó.. Meg ha nem keltem fel el sem indult volna dolgozni. Hát én nem leszek senkinek sem a pót anyja, vállalja a felelősséget saját maga. Ha ezek után sem változik jobb vele szakítani, mert így nem tudsz benne megbízni hosszútávon.
2017. nov. 30. 13:58
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Vannak külön tréningek arra, hogyan adj hatékonyan visszajelzést.:-) A lényeg az, hogy a renitens figyeljen oda a mondandóra, és értse is meg, hogy a probléma megoldása miért fontos. Ezért nem működik az, ha "viccesen" szólsz, vagy ha 28 ezredszer üvöltve elmondod ugyanazt, de csak magát a kérést. Le kell ültetni, elmondani, hogy pl. te tiszta lakásban érzed jól magad, ezért sokat teszel, és a cipődet mindig leveszed az ajtónál. A koszos cipővel járkálás neked plusz munkát okoz, amitől fáj a derekad, nagyon rosszul esik, ha valaki nem tartja fontosnak, hogy ettől megkíméljen, és összerondítja a lakásodat. El kell mondani a konkrét esetet, amikor az illető bement így, azt is, hogy hogyan élted meg. Ha ezt érti, akkor kell tőle egy megoldás, rá kell kérdezni, mit fog tenni a jövőben, hogy többet ne forduljon elő a gond. Pl. kineveztek vagy vesztek neki egy vendégpapucsot, esetleg hosszú nyelű cipőkanalat, ha az a gond, vagy kiraktok egy kis zsámolyt, széket az előszobába, amire ülve leveheti a cipőjét. Az a lényeg, hogy legyen közös megegyezés a végén, és onnantól arra lehet hivatkozni. Semmiképp nem jó megoldás az üvöltözés, veszekedés, vagy helyből lehülyézés, nem becsmérelni kell (még ha meg is érdemelné), mert abból nem lesz együttműködés, hanem a saját érzéseidről beszélni.

A másik megoldás a kellő határozottság, ha végképp nem ért a szóból.:-) Nálunk tesóknál volt már olyan, hogy az egyik egyszerűen otthagyta a másikat és kész, onnantól megvolt, hogy pl. 17.50-kor indulás, aki nincs kész, otthon marad. Cipős eset pedig velem volt, kétszer felmosattam a gyerekkel a nappalit, miután végigcsörtetett az utcai cipővel benne, azóta mindig eszébe jut, hogy bent csak papucsban közlekedünk.

2017. nov. 30. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Hallottam egy jó történetet. Egy nőt folyamatosan piszkált az anyósa, hogy rosszul végzi a.házimunkát a.férj szó nélkül türte ezt a nő hiába szól, hogy ez neki rossz nem változott évekig semmi. Egyszer elege lett és földhöz vágta az össues tányért amit épp mosogatott. Döbbent.csönd lett, többet nem piszkálták.
2017. nov. 30. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Pl a.koszos cipőnél én kidobnám az ablakon a cipőt ha nem ér semmit a szép szó vagy nem engedném be az ajtón az unokát. Békésen nem lehet elsimítani mert nem figyelnek oda rád.
2017. nov. 30. 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha otthagyod a tesódat akkor legközelebb majd meggondolja siet e.
2017. nov. 30. 14:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Öcsém ilyen. A tököm ki van vele, szerintem már direkt csinálta, a nagy bakkancsával esős időben is végig trappol a lakáson, én többször rászóltam, egyszer ordítottam is, mert akkor mostam fel, akkor levette, utána ugyanúgy, senkit nem tisztelve, mert ő laza cool gyerek, ő lázad b_szod 27 évesen is anya pénzén, meg ő nem takarít, de azért tönkreteszi cserébe más házimunkáját.

Amúgy ilyenkor sajnos, ha testvér vagy, nem sokat tehetsz, engem anyám mindig lehurrogott, hogy jaj miért kell bántani a kisebbet, rájuk is hagytam. Mióta elköltöztem, kb. megette a mocsok a lakást, hát ez van. :/

Viszont az előző válaszokban vannak jók. :)

2017. nov. 30. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!