Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A városiak tudják, hogy...

A városiak tudják, hogy hogyan néz ki egy élő házisertés? Tudják, hogy mi az a disznótor? A tik tartásáról van fogalmuk?

Figyelt kérdés

2017. nov. 25. 22:48
1 2 3 4
 31/38 Fodor István Ferenc ***** válasza:
100%
Sajnos vidéken is egyre kevesebben tudják, hogy mi a disznótor. Gyerekkoromban még családi esemény volt, melyre hetekkel előtte készültek. A disznó minden porcikáját felhasználták. Ma a beleket elássák, nehogy kimossák már és jó hurka,kolbász legyen belőle! Levágják a disznót, mint a tyúkot, oszt belevágják a hűtőládába. Egy szem tyúkom van - az Aranyseggű - és nem győzöm az igazi tojást enni. (Tudom, hogy van, ahol tikmonynak mondják.)
2017. nov. 26. 10:09
 32/38 anonim ***** válasza:
81%
Én vidéki vagyok, egy kisvárosban lakok, de a család több tagja is faluból, tanyáról származik. A nagyszüleim régebben még tartottak állatokat pl. disznót is, mikor kicsi voltam, akkor még voltak tyúkok, kacsák, de nem nagyon emlékszem rájuk. Láttam már disznót, de soha nem voltam még disznóvágáson, nem is vágyom rá... Azt sem tudom, hogy hogyan kell tyúkokat tartani stb., de ez sem érdekel...
2017. nov. 26. 13:01
 33/38 anonim ***** válasza:
91%
Én vidéki vagyok, de sosem voltam még például disznótoron és bár tudom mi a tik vidékiként is tyúknak nevezem.
2017. nov. 26. 13:55
 34/38 anonim ***** válasza:
92%

Tudják.

Faluból költöztem Pestre, és amikor elkezdtem magyarázni a munkatársaknak, hogy megyek haza hétvégén, mert disznót vágunk a szüleimnél, akkor én is ebben a hitben a kályhától indultam, hogy hogy is néz ki egy disznóölés (hajnal négykor pálinkázunk, stb.), azzal röhögtek ki, hogy nekik is vannak rokonaik falvakban, ahol várják őket szeretettel disznóölésre :)

2017. nov. 26. 16:13
 35/38 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon kíváncsi vagyok hogy itt a rengeteg GMO ellenes mit is tudna felhozni érvnek a GMO ellen. Privátot és üzenetet is várok, mert biológusnak tanuló egyetemistaként érdekelne a nagyközönség véleménye, pontosan mi veri ki a biztosítékot a "GMO" hallatán.

Az hogy laborból való a petesejt?

Bakker, akkor a lombikbébiktől is irtóztok?

Vagy hogy ijesztőek azok a bonyolult szavak amiket a genetikus használ? Vagy mitől?

Itt most nem kezdem el leírni a transzgenikus egyedek létrehozását, és piacra dobásuk feltételeit (előzőleges teszteket) de ha kapok kérdést vagy állítást szívesen beszélnék róla.

2017. nov. 26. 17:02
 36/38 anonim ***** válasza:
26%
Dik má! Tik! :D
2017. nov. 27. 10:54
 37/38 anonim ***** válasza:
62%

Ja, bh@szod alássan, vótam már feldolgozni a desznyót, főtt a feje a kondérban, vért a tálba, stb.stb. tík is volt megettük a kakas meg is rúgott vágás közben..

Egyéb kérdés?

2017. dec. 1. 09:28
 38/38 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező akkor azt is tudod hogy a tojás vagy a tyúk volt előbb...bizonyára. Melyik vót,... ha?
2017. dec. 1. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!