Az, hogy a nők másként reagálnak a hőmérsékletre annak biológiai okai vannak vagy pusztán "kényesség"?
Többet dolgozunk egy irodában, férfiak, nők vegyesen.
Minden huszonéves vagy a a harmincas éveiben jár.
Az iroda női dolgozóinak állandóan problémája van a hőmérséklettel.
Fűtésszezonban, vagyis mostanában állandóan tárogatnak,hogy nekik melegük van, mindig ablakot nyitnak, aztán jön be a hideg.
Legalábbis, én erre vagyok allergiás.
Nyáron pedig a klímára panaszkodnak.A távirányítót mindig dugdosni kell előlük,nehogy lekapcsolják.
De, akkor már az ablakok kilincsét is le kellene szerelni?
Az épület nincs túlhűtve és túlfűtve.
A klíma nyáron 23 fokon áll.A fűtés is 22-23 fokot csinál
Egyesek az állítják, hogy a nőknek alapból rossz a keringése, emiatt másként reagálnak a hőmérsékletre.
Mások szerint ez pusztán kényesség, flanc.
Végtelen sok dolog vesz minket körül a világban, ebből mindenkinek az agya szelektál, mit lát meg, mivel, milyen aggodalmakkal van tele a feje, és mi az, amit észre se vesz, le se jut a tudatáig. Férfiak és nők sok ilyenben különböznek. Például transzneműséget hamar fel lehet ismerni ilyenekből. A nőnek (mint gyereknevelő fél) valószínűleg jobban oda kell figyelnie ilyenekre, különben a kisgyerek megfázik, megbetegszik, meghal. A férfi (mint vadászó/felfedező fél), ha ilyen "vackokon" fennakadna, akkor nemhogy Amerikát nem fedezték volna még fel, de egy ház betonalapját se tudták volna még kiásni, mert ma esik, holnap meg erősen süt a Nap. Persze, egy férfi is érzékeli a hőmérsékletet, de amíg nem szólnak neki, eszébe se jut, hogy ő most épp fázik. Mással van tele a feje. Persze aztán 10 évvel hamarabb is halnak, mert tesznek az egészségükre.
Szóval a hőmérséklet az egyik tipikus dolog, amivel a nőknek állandóan tele a feje épp. Ha már fél fokot elcsúszik a hőmérő, kész lelki horror van, muszáj cselekedni.
Nyáron sok nő vékony, esetleg ujjatlan ruhában, szandálban megy dolgozni, míg a férfiak nagyrésze ekkor is hosszúnadrágban, ingben és zárt cipőben van ... a légkondi pedig sokszor erősen egy irányból vagy esetleg az ablaküvegről is visszaverődve a lengébb öltözetűeket zavarja. Én mondjuk nő létemre pont hogy utáltam, mikor a kolleganők egy része állandóan kinyitotta az ablakot, hogy leálljon a légkondi.
A téli ablaknyitogatást viszont én nem tapasztaltam ... max az állott levegő miatt volt rendszeresen szellőztetve.
Amúgy szerintem van különbség a férfiak és nők hőháztartásában. A férjem itthon szívesebben lenne 17-18 fokban maximum, és elég sokat izzad pl alvás közben is, míg én a 21-22 fokban érzem jól magam. A kinti hőmérsékletingadozást is jobban viseli a férjem, én 15 és 25 fok között érzem kellemesen magam és 25 fok felett már rendesen szenvedek.
A klímát annyira nem dugdosnám előlük, mert emiatt igen gyorsan tönkre mehetnek az ember ízületei, és ha velem történne ez valami nyomorék miatt a munkahelyemről, levadásznám...
Amúgy meg nem azt írtad te is, hogy te meg a nyitott ablakra vagy kényes?
Nekem csak az tűnt fel hogy barátnőm olyan forró vízben zuhanyzik, hogy majdnem meggyulladok alatta. :D
Mondjuk titon mindig szoktam rajt picit állítani, akkor már úgy sem az szokott a elgfontosabb lenni.
Vacak vérkeringésük van, menstruálnak, összevissza változik a hormonszintjük, ez meg vérnyomás emelkedést, süllyedést okoz, 40 fokban képesek megfagyni, 20 fokban meg izzadnak mint a ló.
Ez még hagyján, de az ezekkel járó hisztirohamaik, sértődések, nyűgösködések, stb.
De a feministák meg tüntikéznek az egyenlő munkabérekért...
Egyszerűen hülyeség csak a nőkre szűkíteni ezt a témát. Mindenkinek más a hőmérséklet igénye és még egyénenként is változó hogy mikor mit érzünk jónak.
Nekem például a 22-23 fok már pont az a hőmérséklet amit kezdek soknak érezni télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!