Miért nem képes sok ember kulturáltan viselkedni, ha elmegy valahova?
Én az a fajta ember vagyok nem alkalmazkodik ahhoz amit más megszab. Főleg ha fizettem érte(állatkert, élménypark stb) Hadd döntsem el felnőttként hogy mit teszek, ha benyúlok a mosómedvéhez a rácson azzal tudattal hogy megkap, elfogadom és nem hibáztatnám érte őket.
A többi nem jellemző rám a felsoroltak közül.
Pl piroson mindig is átmentem ha nem volt térfigyelő, és nem volt indokolt számomra hogy én kivárjam a zöldet, hogy utána egy kanyarral lejjebb megint megfogjam a pirosat. Persze ezek az évek alatt kialakult szokások, és miért tartsam be a szabályokat amikor az utakkal nem foglalkoznak érdemileg, így én is beleszarok hogy hol van tiltó tábla, a sebességről nem beszélve, ami a közútnak 40 ott nekem jó a 80 is.
Mert az átlag ember primitív proli módon fogja fel az életet. Mint 19:31-es válaszoló, hogy "ha már fizettem érte".
Azt szeretik elfelejteni hogy a "fizettem érte" mellé a fizetéssel egyidejűleg elfogadja a szabályokat, kötelezettségeket is.
Az ilyen "nem várom ki a zöldet, jó lesz nekem 80-al is" emberektől meg első körben vonnám be a jogosítványt. Pont azért, mert nem képes felfogni egy szabály lényegét, ami nem arról szól hogy nem mehetsz gyorsan, mert megbüntet a rendőr, hanem arról hogy olyan felesleges veszélyhelyzetet hozol létre amivel mások életét is kockáztatod.
Te törvénytisztelő vagy, én kevésbé az. Ami nem baj, minden ember más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!