Miért ilyen agresszívek a biztonsági őrök?
Nálunk külföldön nincs biztonsági őr a drogériákban, a legtöbb ruhaboltban se, egyedül a Zara-ban találkoztam vele, de ott sem csinált semmit, csak állt a bejáratnál, nem mászkált vagy ilyenek, illetve még köszönt is, amikor bementem, teljesen normális volt.
A magyar biztonsági őrökkel viszont rossz tapasztalataim vannak.
Befelé mentem az R.-ba (drogéria, nem akarom kiírni) még csak, amikor valami máshol vásárolt termék miatt besípolt a táskám. Nem is tudom, mi volt már az.
Erre odarohan az őr, semmi "Enézést", "Semmi megnézhetem?", megfogja a csuklóm, és veszi el a táskám, viszi be, addig én várjak kint. Majd szóltak, bemehetek, és visszakaptam. Rettenetesen kínos volt.
Illetve egy ruhaboltban egy pulcsim sípolt be, mert elfelejtett valamit levenni róla az eladó. Arról a pulcsiról volt szó, amit viseltem, nem amit vettem.
Odarohan az őr, megintcsak semmi "Várjon kérem" vagy "Elnézést", hanem megfogja a hátizsákom fülét, és annál fogva ránt rajtam egyet hátulról. Szikrákat szórhattak a szemeim, amikor megfordultam, mert utána elnézést kért. De akkor is, el is eshettem volna, mi az, hogy csak így elkezdenek rángatni?
Aztán mondta, hogy pakoljam ki elé a hátizsákom. Nem talált benne semmit. Utána, hogy vegyem le a pulóverem. Szerencsére az sípolt be, és nem kellett tovább vetkőznöm. De ha épp a melltartómban marad benne egy címke, akkor azt is vegyem le mindenki szeme láttára?
Mert ott történt az egész a bolt ajtajában, simán megmondta, vegyem le a pulóverem, nemhogy behívtak volna hátra valahová, mondjuk az egyik eladó lányt még tanúnak, mégiscsak diszkrétebb.
Nem szeretném leírni, hol történt konkrétan, de kellemetlen volt nagyon.
23N
Lehet rossz napja volt ki tudja.
Nekem eddig nem volt semmi bajom velük.
Mert a legtöbbjüknek halvány segédfogalma nincsen, hogy mit kellene csinálniuk mik a jogaik és kötelességeik és egyáltalán meddig mehetnek el. Csak oda vannak állítva és próbálják feltalálni magukat, ki hogy vérmérséklete szerint.
Én ezektől a hűséges kutya beállítottságú biztonságiaktól tudok falnak menni. Köröz a boltban, rááll mindenki sarkára és úgy bámul, mintha az összes vásárló lopni járna oda.
Egyszer konkrétan minden lépésem követte egy hülye a másik sorban, bámult át a polcok között. Pedig jól öltözött vagyok, nem is értem... poénból nekiálltam random köröket futni, kellett neki egy kis idő, mire észrevette magát és továbbállt. Én jól szórakoztam :D
A biztonsági őrnek nincs joga belenyúlni a táskádba, szatyrodba, hanem DISZKRÉTEN bekísérhet az irodájukba és UDVARIASAN megkérhet, hogy pakolj ki.
Semmiképp nem a vásárlótérben!... és nem viheti magával a táskádat, ez milyen dolog?
Ha nem így tesznek veletek, panaszt tehettek vagy az üzletvezetőnél, vagy az őr bilétáján levő cégnél.
(A férjem biztonsági őröket oktat és vizsgáztat)
Nem tudom, nekem egy ilyen volt, de semmiféle agresszivitást nem tapasztaltam, sőt kifejezetten normális, segítőkész volt a biztiőr.
Szintén drogéria, megyek be, sípolás. Reflexből hátraléptem kettőt, felemeltem a kezeimet, és zavartan mosolyogtam, nézelődtem a biztiőr után. xD
Odajött, megkért, hogy menjek át mégegyszer, sípolás. Semmi gond, most emeljem fel a táskámat (nem kérte el!) az érzékelő fölé, és úgy menjek át. Nincs sípolás. Nincs magánál esetleg egy könyv? Kerekedik a szemem, de igen, van. Megnézhetem? Persze. Kinyitotta az utolsó oldalon, és ott figyelt az a kis fehér bizbasz beleragasztva, amitől becsipogtam. Mosoly, köszönöm-kérem, mehettem is befele.
Csak azért írtam le, hogy lásd, vannak normális (és ebben a sztoriban nyilván tapasztalt) biztiőrök is, tehát ez is embertől, nem pedig szakmától függ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!