Már nagyon kezdek begolyózni. Mit tanácsoltok az ilyen állapotokhoz/helyzetekhez?
Ismerős helyzet amiket írtál. Én csak úgy tudtam szabadulni ebből hogy végeztem az iskolákkal. Tudom, nem túl bíztató. Például a fősuli végére ki is égtem abba hogy a tanárok kommunista fullajtárt játszottak. Bár a két legjobb tanuló közül voltam az egyik, de örökre elvette az iskola a kedvem még attól is hogy alkamazott legyek. Néhány hónapos állás után elhatároztam hogy soha többé nem leszek alkalmazott, és persze iskolapadba sem ülök soha. Viszont otthon önszorgalomból szereztem azokat az infókat amiről én gondoltam úgy hogy az számomra hasznos lesz és nem pedig mások gondolták úgy hogy arra nekem szükségem lesz. És ez a szabadság hegyeket mozgatott, ez hozott boldogságot és sikert és mindezt kiegyensúlyozott élet mellett. Úgy hogy mások irányítják életem, akár iskolában akár munkahelyen, az roncsot faragott volna belőlem, plusz sikertelen is lettem volna. (Bill Gates sem véletlenül otthon a garázsában kezdte sikeres életét és nem pedig egy magyar munkatáborban amit iskolának vagy munkahelynek neveznek).
Amikor nem dolgoztam sehol, először az én szüleimet is sokkolta. De aztán amikor látták hogy így vagyok boldog és sikeres, meg így élek harmóniában velük, akkor meg még ösztönöztek is arra hogy kizárólag a saját "önfejűségem" szerint éljek. Belátták hogy attól hogy vannak bizonyos társadalmi szokások és elvárások, attól még nem biztos hogy azok jók is.
Például írtad hogy minden órán matek doga. Hát így aztán kevés ember lesz aki megszereti a matekot. Ha nem élvezetből csinálhatják hanem munkatábor rabjaként érezve magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!