Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket nem húz fel, ha...

Titeket nem húz fel, ha kisbetűvel írják le a neveteket?

Figyelt kérdés

Elég vicces a kérdés, de kissé pál utcai fiúk hangulat van nálam.

Mostanában vettem észre, hogy pár haverom kisbetvel irja le a nevemet...átlagosan elmondható,hogy azok akik valamiért irigyek rám, de nem értem nagyon felhúznak ilyen emberekkel nem akarok már foglalkozni.

Ti mit tennétek ha ilyen fordulna elő?

Mert lehet elég gyerekes ez a dolog, de a filmben az volt a vége hogy ezt a srácot megölték ugye akinek kisbetuvel irták a nevét, és utána derült ki hogy mennyire értékes :D

.

2017. nov. 13. 18:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon utálom ha valaki kis betűvel ír le neveket. Én csak azokét szoktam akiket ki nem állhatok.
2017. nov. 13. 18:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Az olyanok húznak fel akik nem tudnak helyesen írni, nevemet rosszul vagy kisbetűvel írják,ha becézgetnek. És igen van olyan ismerősöm,aki a nevemet rosszul írta le :D Pedig nem bonyolult:)
2017. nov. 13. 18:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem olvasd el még egyszer a Pál utcai fiúkat...

Cseten tökre nem érdekel, ha kisbetűvel írják a nevem, velem is előfordul, ha sietek. Máshol meg még nem jártam így.

2017. nov. 13. 18:47
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Nemecsek Ernő - a végén csupa nagybetűvel! Olvasd el a könyvet - a film nem elég, és nem is jól emlékszel, nem "ölték meg" Nem szeretem, ha a tul.neveket kisbetűvel írják, de általában tévedés/ hanyagság elírás van mögötte, nem úgy mint a regényben, hogy büntetés

A színházban is nagyon jó:

https://www.youtube.com/watch?v=BWqGIR2Ao1M

2017. nov. 13. 18:48
 5/13 anonim ***** válasza:
Mi a film címe? Egyébként semmit. Elég paraszt az aki annyira nem képes hogy valaki nevét nagybetűvel írja, de legyen az ő dolga. Írd le te is kisbetűvel a nevüket.
2017. nov. 13. 18:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Sorry a film címével kapcsolatban, most jöttem rá hogy a Pál utcai fiúkról van szó. De Nemecseket mikor ölték meg? Mert ő bizony nem így halt meg.
2017. nov. 13. 18:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :))) !
2017. nov. 13. 18:56
 8/13 Sunshinedoll ***** válasza:

Szerintem ez fölösleges kötözködés. Van, hogy itt sincs kedvem nagybetűvel írni dolgokat. Még mondatkezdő nagybetűt se.

Üzenetekben, messengeren, itt-ott meg még úgyse. Ha az autocorrect nem írja át nagyra, lefosom, mekkora a betű. Számítógépen gépelve még kevésbé érdekel, főleg, ha barátokkal beszélek kötetlenül, akkor az István az pisti oszt kész. Én ezen sosem akadok fenn.

2017. nov. 13. 19:48
 9/13 anonim válasza:
Egyet értek a 19:48as válaszadóval. De ha egy mondaton belül valamit kicsi, valamut meg naggyal ír, akkor zavar, mert úgy gondolom azzal azt fejezi ki, hogy nincs benne annyi jóérzés, hogy tiszteletet adjon. Vagy ne írjon semmit naggyal, vagy minden tulajdonnevet. Ha viszont a szövegben többször szerepel a név és hol így, hol úgy írja, akkor nem zavar, mert nyilván elrontotta, mert gyorsan gépelt. De ha végig csak azt a bizonyos nevet kicsivel írja, az gyanús.
2017. nov. 13. 19:54
 10/13 Metionin ***** válasza:
Engem nem zavar. Mondjuk elég sokszor látom a nevem kisbetűvel, mert amúgy egy sima szó.
2017. nov. 13. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!