Miért kell valakinek mindenből új dolog?
Pl: van egy új felsőkategóriás telefonja de jövőre megint új kell neki. Vagy pl nem vesz használt bútorokat abból is mindig új kell. Még példa : nem jó neki az olcsóbb bicikli suliba járni neki abból is 100ezres kell. Mindezt úgy, hogy pénze is alig van rá.
Mitől lesz valaki ilyen?
Mindenkinek más az igénye, ha megteheti, akkor miért ne? Úgy spórolja és kapargatja össze a pénzét, ahogy akarja, az hogy alig van, még nem azt jelenti neki, hogy nincs:) Ami fontos, arra meghúzza a költségeket. Új bútor miért ne lenne fontos? (gondolom a beköltözéskor veszi, nem azt követően cserélgeti az újakat is)
A biciklis példa esetén szerintem környezet is formálja az ilyesmit, pl. ha körülöttem mindenkinek menő biciklije van, akkor én nem szívesen állok elő a legolcsóbbal, a környezet hatása elég erős lehet.
A telefon példa esetében nem értelek. Neked sosem szokott elromlani a telefonod b#sszus? De irigyellek! Én is nem egyszer cseréltem eddig életem során, de nem az új felsőkategória miatt, hanem mert az idő során befuccsolt az. Ilyenkor meg nem csoda ha új modelt választok, amivel lecserélem a defekteset!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!