Valóban ennyi lenne a felnőttlét?
Amikor gyerek voltam, mindig úgy terveztem, felnőttként majd behozok mindent, amit anyagi vagy családi okokból nem tudtam kivitelezni.
Művészeti képzések, sport, tánc, egyetem, normális anyagiak, normális élet, és nem leszek végre olyan lúzer, mint anno.
Hát, eddig csak az egyetem jött össze. 3 évig dolgoztam, hogy legyen megfelelő hátterem a bekerüléshez. Eddig a munka miatt nem volt időm az önmegvalósításra.
Most meg az egyetem és munka miatt nincsen. Sokszor csak egyetlen szabadnapom van egy héten, olyankor vagy azt sem tudom, mihez kapjak, vagy egyedül vagyok otthon, és felemészt a depresszió.
Barátaim még annyira sincsenek, mint gyerekként, kb szólnom sincs kihez, ha a párom nincs otthon, nem hogy találkozni valakivel esetleg.
A normális anyagiak megintcsak nem jött össze, csak most még nekem kell rajtuk aggódni is, nem csak a következményeiket elviselni, mint gyerekként.
Mindenki másnak rengeteg szabadideje, eseménydús élete van, csak én vagyok az, aki képes elsírni magát, ha le kell mennie a boltba, mert pont akkor tör rá a szociális fóbia és a pánikroham.
24n
Az egyetemmel az a baj, hogy amellett, hogy az ember sokszor egésznap bent ül órákon, ezt követően még nekiállhat tanulni, vagy beadandót gyártani. Gyakorlatilag sosincs szabadideje, mert bármit csinál, azt az időt elveszi a tanulástól. Ez szívás, de össze kell szorítani a fogakat és végig kell csinálni azt a pár évet, ez van. Mások is kibírták akár munka mellett is.
A meló is sok szerintem, vagyis fura, hogy az életem nagy részét ott töltöm, de azt legalább a munkaidő végeztével letehetem. Esténként, hétvégén azzal foglalkozhatok, amivel szeretnék. Az embernek mindig arra jut ideje, amire szán, bár az igaz, hogy sokszor fontossági sorrendet kell csinálni és az is hozzátartozik, hogyha egyszer gyereked lesz, akkor megint magad elé kell helyezned valakinek az igényeit.
Ilyen az élet.
A munka maga az önmegvalósítás.
Vagy te miben képzelted el a kiteljesedést? Otthon rajzolgatásban? Büfiztetésben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!