A legtöbb embernek valóban megvan már a diplomája (MSc) 22-23 évesen?
18 + 5 = 23
A többség biztos nem 17 évesen érettségizik (bár én ismerek ilyet), hogy 22 évesen MSc diplomája legyen. Főleg a mai világban, ahol divat ok nélkül is 7-8 éves gyereket oviban tartani sajnos.
ÉS mit csináltál 5 évig - érettségi és egyetem kezdés között?
Ha nem szakot vagy dolgoztál, az eléggé gáz.
Nem tudom, máshol hogy van ez, de nálunk 3 év BA (bölcsész voltam :D) volt, 2 év MA. 18 év alatt nem nagyon tud az ember leérettségizni, tehát 22 éves MSc-s ritka, mint a fehér holló (mert pl. olyanról tudok, aki határon túlról vmi pályázat keretében tanult MA-n. Hogy diplomázni tudott-e, vagy csak tanulni jött át, arról nem tudok, mert később kezdett, mint a mi évfolyamunk.
Aztán:
- az emberek jó része nem megy egyetemre
- ebből sokan BA/BSc után elkezdenek dolgozni
- a maradékból meg vannak, akiknek tovább tart a képzés, mint az átlag, van, aki Erasmusra megy és csúszik, vki a szakdoga miatt csúszik, vki amiatt csúszik, mert mellette dolgoznia kell, vki bukás miatt csúszik, vki egészségügyi dolgok miatt csúszik, vki vmi bürokratikus f...ág miatt csúszik...
Nincs annyi 23 évesen MSc-s, mint elsőre gondolnád. Több ismerősöm is van, aki 24-25 éves kora körül ment egyetemre munka után, és MSc-n sem a lehető legfiatalabb volt mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!