Miért olyan megdöbbentő az ismerőseim számára az, hogy nincs telefonom?
Szerintem te is tudod a választ rá.
Számomra például nagyon hasznos a telefon, mert az alábbiakat használom rajta:
-internet
-filmnézés útközben, ágyból
-zenehallgatás
-fotózás
-navigáció (autó, vonat, tömegközlekedés)
-túraútvonalak
-netbank
-számológép
-könyvolvasás
-időjárás figyelés
Egyszerűen jól jön csomó helyzetben, például ha el kell mennem valahova, akkor helyben tudok útvonalat nézni. Végig tudom túrázni egész Magyarországot anélkül hogy pénzt kellene költenek térképekre, és garantáltan nem tévedek el. Le tudom fotózni azt amit érdekesnek találok, vagy akár ismerősnek átküldeni is egyszerűbb így. De ha csak főzök a konyhában akkor is szólhat a zene vagy belövök online egy Family Guyt. Vagy felkelek és azonnal jelzi hogy ma esős idő várható akkor rögtön úgy készülök.
Mindamellett naponta 30-50 hívást indítok vagy kapok, szóval munkaeszköz is.
Én irigyellek, de komolyan! Szerintem a XXI. századra annyira átfordult a világ, hogy már az az igazi szabadság, ha megteheted, hogy ne legyen telefonod.
Nekem sajna a munkám miatt kötelező, meg olyan szerződésem van hogy ki sem kapcsolhatom, baxtatnak is rajta éjjel-nappal, szó szerint. Egyszer úgy elhajintom a fenébe..
Ismerőseiddel a kapcsolatot hagyományos levél formájában tartod vagy létezik 3 közvetlen ismerősöd és ennyi?
Hordasz magaddal zsáknyi aprót fülkékhez, ha hivatalba kell telefonon intézkedned?
Miként intézkedsz ebben abban?
Volt idő, mikor nekem sem volt, de az 96-ban volt. Marhára megvoltam nélküle. Mára, mint látjuk a fogkeféhez hasonlítják, pedig ez nagyon nincs jól így... :)
Az ember boldogságához étel kell, fedél a feje fölé és némi ruha. Ha teljesen boldog tudsz lenni telefon nélkül is akkor nagyon jó neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!